sâmbătă, 30 martie 2013

Expozitie de pesti exotici in Herastrau

Astazi am fost in Herastrau, daca tot a fost vreme frumoasa. A fost soare si destul de cald, fapt pentru care era destul de multa lume. Atrasi de mirosul de vata de zahar, am ajuns langa Acvariul Herastrau - Reef Aquarium. Nu stiam nimic despre expozitie si sincer, nu ma asteptam la ceva foarte spectaculos. Am luat totusi bilet si am intrat.
Acvariul Herastrau - Reef Aquarium este o expozitie acvaristica ce cuprinde in cele 2 pavilioane: acvarii marine si de recif si fauna si flora de apa dulce. Expozitia cuprinde: peste 300 specii de pesti, peste 100 specii de corali si nevertebrate si peste 100 de specii de plante acvatice. Rechini, peste-balon, peste de foc, pisica de mare, piranha, murene, pesti inger, pesti future, arrowana, peste paun sunt doar cateva dintre exemplarele pe care le-am putut admira.

Sectiunea de apa sarata

 
 
 




 
 
 
 
 
 
 
 Sectiunea de apa dulce



 
 
 
 

Recunosc ca sectiunea de apa sarata m-a impresionat mai mult, dar nici cea de apa dulce nu inseala asteptarile. Fiecare acvariu este organizat astfel incat sa redea cat mai exact fiecare habitat in parte, indiferent ca este vorba despre mari, oceane, lacuri sau rauri. Doamna de la casierie ne-a spus ca pestii sunt schimbati la fiecare 3 saptamani, astfel ca o singura vizita, pe durata expozitiei, nu este suficienta.

Pret bilet:
10 lei - adultii
8 lei - copiii peste 3 ani, elevi, studenti si pensionari
gratis pentru copiii sub 3 ani

Programul expozitiei este de la 10:00-18:00.
Grupurile organizate necesita programare. Contact: 0730 999 671



 

 

 
 

joi, 28 martie 2013

Recomandari de weekend 29-31 martie 2013

Un nou weekend, noi recomandari. Asa, ca de sfarsit de Martie si cu speranta ca Aprilie va fi mai generos cu gradele Celsius.

Vineri, 29 martie

Trupa TAXI va concerta in True Social Club, incepand cu ora 21:00. Puteti achizitiona bilete si online de pe www.iabilet.ro si www.myticket.ro . Pret bilet: 50 lei. Nu uitati sa sunati pentru rezervare la masa, caci nu este inclusa : 0727.488.087
Daca va place muzica jazz, 24 Music Band va concerta in La Historia de Cuba de la ora 21:00. Pret: 15 lei
Eric Martin  (fostul lider al formatiei MR. BIG) va sustine un concert la Hard Rock Café. Biletele se pot achizitiona de pe www.iabilet.ro sau www.myticket.ro la preturile de 70 lei, respective 90 lei sau direct de la Hard Rock, la preturile de 80 lei si 100 lei (in functie de pozitia in sala)
Tibi Scobiola Band in Spice Club, incepand cu ora 23:00. Pret bilet: 15 lei Rezervari: 0766.260.390
In Puzzle ii puteti intalni pe Freestay & DJ Party, incepand cu ora 21:00.Intrarea libera.
Baiatul din Ultima banca- teatru- Teatrul National Bucuresti, de la ora 19:30. Spectacolul dureaza 2 ore, fara pauza.

Sambata, 30 martie

Bucharest Metal Nights, a zecea editie, incepand cu ora 20:00 in Club Fabrica. Pret bilet: 20 lei pe www.metalhead.ro/bilete si www.iabilet.ro
Dalma - in club Spice de la ora 23:00. Pret bilet: 15 lei
Stand-up comedy - Sica&freiends- la The Artist Studio de la ora 21:00. Pret bilet: 20 lei
Double - party in Expirat, de la ora 22:00. Pret bilet: 10 lei (un shot inclus)
Puteti admira expozitia "Wanted" a lui Orly Yanay la Readers Cafe.

Duminica, 31 martie

Concert Yanni la Sala Palatului de la ora 19:00.

Asociatia Culturala Imbold continua evenimentele Jazz de Mansarde cu o seara speciala de gypsy jazz sustinuta de trioul canadian TCHA-BADJO, la Acuarela, str. Polona nr 40
Distractic Show- fostii membri Divertis revin pe scena dupa 10 ani pentru un comedy show live, la Sala Radio.
All Hollow lanseaza cel de-al treilea numar al revistei in Club Control din Bucuresti, de la ora 20:30, eveniment in cadrul caruia va avea loc un performance special sustinut de trupa daneza Reptile Youth. Pret intrare: 25 lei (revista inclusa)
Croods – film de desene animate, dublat, de la ora 10:30, la Grand Cinema Multiplex. Este un film amuzant, numai bun pentru duminica dimineata.


Targuri:

Fitwell Life - Rin Grand Hotel
Bio Green Life - Rin Grand Hotel
Choco Fest - Sun Plaza
Coffee Lovers Event- despre care am scris aici, la Romexpo

Alte recomandari:

Campionatul Balcanic de Escalada la Fabrica de Catarat din str. 11 Iunie nr 50 (in curte la club B52) Intrarea este libera.

Pentru ca pe data de 25 Martie a fost Ziua Nationala a Greciei, ASLS continua traditia Noptilor Albe cu Noapte Greceasa. Aceasta va include: atelier limba neogreaca, dansuri traditionale, prelegere despre istoria poporului grec, obiective turistice in Grecia etc. Toate acestea se vor desfasura la sediul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine din str. Pitar Mos nr. 7-13. Intrare libera.

Pana duminica veti putea admira fotografiile realizate de Alisa Tarciniu, la Carturesti Verona, in cadrul unui proiect inedit: "Mama. Saruta-ma de noapte buna" Proiectul este dedicate in primul rand mamelor. :)

Nu stiu daca vi se pare sau nu interesant, dar la Muzeul Antipa are loc o expozitie, aflata in premiera in Romania, intitulata The Human Body, ce include peste 200 de exponate, cadavre umane reale, care, prin disectiile la nivelul organelor si tesuturilor, ne ofera o imagine reala a ceea ce se afla sub piele si a modului in care functioneaza corpul omenesc.

miercuri, 27 martie 2013

Invitatie la cafea




COFFEE LOVERS EVENT 2013 – a doua editie a Salonului International al Cafelei se va organiza in perioada 28-31 martie 2013, pavilionul C3 al complexului expozitional RomEXPO.

Evenimentul este singurul de acest fel din Romania si isi propune sa aduca impreuna producatorii si importatorii de cafea si produse conexe, nationali si internationali. In cadrul evenimentului se vor organiza training-uri, workshop-uri si conferinte legate de acest segment de piata.

Iubitorii de cafea din Romania sunt invitati sa deguste diferite sortimente de cafea de cea mai buna calitate preparate de cei mai buni barista din Romania, care printre altele vor face si demonstratii impresionante de Latte Art.

SCAE Romania va organiza si in cadrul COFFEE LOVERS - Campionatul National de Barista, competitii organizate pentru a alege finalistii ce vor reprezenta Romania la campionatele mondiale de barista din: Melbourne – Australia in perioada 23-26 mai 2013 (WBC Championships& Brewers Cup) si Nice – Franta 26-28 iunie 2013 (Latte Art & Coffee in Good Spirits)

Accesul la eveniment este gratuit.

Barista = un barman de bauturi pe baza de cafea

marți, 26 martie 2013

Weekend prelungit la Veliko Tarnovo



veliko tarnovo
Vara trecuta, in fiecare pauza de la serviciu, era imposibil ca cineva sa nu povesteasca despre weekend-ul pe care l-a petrecut sau urmeaza sa-l petreaca la Veliko Tarnovo. De  fiecare data ii intrebam: de ce Veliko Tarnovo? Ce e asa interesant acolo? Asta fara sa fi vazut vreo poza sau sa fi trecut vreodata pe acolo. Asa ca, intr-o zi, mi-am luat inima in dinti si am organizat un weekend prelungit la Veliko Tarnovo, sa vad cu ochii mei cum stau lucrurile si sa pot face la intoarcere schimb de impresii. :)
Iata traseul urmat:
Pestera Orlova Chuka
orlova chuka
Distanta de la Bucuresti la Veliko Tarnovo este de doar 160 km, adica aproximativ distanta Bucuresti-Brasov. Avand in vedere ca pana la Veliko Tarnovo sunt si alte obiective de vizitat, am plecat spre destinatie la prima ora a diminetii. Am sarit peste vizita la manastirea Ivanov, astfel ca prima oprire a fost la pestera Orlova Chuka sau Stanca vulturilor. Biletele (5 leva/persoana, parca) se pot cumpara doar in moneda locala, dar baiatul de la casa de bilete/bar primeste si EUR si foloseste un curs valutar decent. Atentie! Cu cardul nu se poate plati! Pesterea este destul de impresionanta, iar ghidul a fost destul de dragut si desi era cu un grup mare de turisti bulgari, ne-a facut si noua un rezumat al prezentarii. Temperatura din pestera este destul de scazuta si recunosc ca m-ar fi ajutat mai mult o geaca decat hanoracul de polar.
Cascada Hotnitsa
cascada hotnitsa
Am plecat apoi spre cascada Hotnitsa, care nu este usor de gasit fara indicatii precise din partea localnicilor. Ca idee, mergand dinspre Bucuresti spre Veliko Tarnovo, se face dreapta la prima intersectie mare din satul Samovedene si apoi stanga. Dupa cativa kilometri este satul Hotnitsa si apoi sunt indicatoare catre cascada. La un moment dat drumul se bifurca, iar calea de urmat este cea din dreapta. Hotnitsa este un mic paradis, cu un lac verde ca smaraldul, o cascada si un mic canion de aproximativ 2 km cu poteci si poduri de lemn, o vegetatie luxurianta si muuulte insecte, deloc suparatoare.
hotnitsa

hotnitsa2

Veliko Tarnovo
Veliko Tarnovo2
In Veliko Tarnovo ne-am cazat la Hotel Central, dupa o rezervare facuta cu cateva zile inaintea plecarii, pe booking.com. Asa cum sugereaza si numele, hotelul este situat central, pe o straduta laturalnica, foarte linistita. Este un hotel de 3*, decent si curat. Pentru cei ce doresc mai mult confort si servicii suplimentare in zona este Hotel Yantra, cu piscina interioara, SPA, masaj etc. In zona sunt destule restaurante cu vedere spre monumentul fratilor Asen sau cu terase orientate spre  soseaua principala care strabate orasul.
Cetatea Tsaravets
Punctul de atractie al orasului Veliko Tarnovo il reprezinta Cetatea medievala Tsarevets, resedinta permanenta a tarilor, pe vremea celui de-al doilea imperiu vlaho-bulgar. Cetatea este destul de mare dar noi am reusit s-o vizitam intr-o singura zi. In serile de weekend la cetate are loc un spectacol de sunet si lumini, care se organizeaza daca sunt cel putin 30 de doritori si platitori de bilet, desigur :) Mai nou, biletele se pot achizitiona si online de pe internet.
vedere din cetate
Vedere din turnul Cetatii Tsaravets
Zona Veliko Tarnovo este foarte cunoscuta si vizitata pentru escalada. Noi am optat pentru plimbari prelungite pe stradutele pietruite ale orasului, in zona istorica. Samovodska Charshia, strada mestesugarilor, este si acum celebra pentru magazinele de souveniruri si galeriile de arta. Aici am vazut pentru prima oara cum se fac taiteii pentru cataif.
Shopping: Nu am avut timp pentru cumparaturi, in afara catorva produse organice din trandafir, pe care le-am gasit in zona turistica si celebra dulceata de trandafiri. Pentru cei interesati exista in partea noua a orasului CENTRAL MALL - localizat in vestul orasului Veliko Turnovo, pe autostrada Sofia – Varna, Praktiker, Techno Market, METRO, BILLA etc.
Restaurante in Veliko Tarnovo
Bulgarii sunt renumiti pentru mancarurile deosebit de gustoase, pentru portiile uriase si pentru preturile decente. Confirm toate acestea dupa ce am testat mai multe restaurante din oras.
Shtastlivetsa este dupa parerea mea unul dintre cele mai bune restaurante din oras, cu un meniu covarsitor, care-i poate satisface si pe cei mai pretentiosi. Priveliste spre monumentul Fratilor Asen garantata! http://www.shtastliveca.com/
ardei capia umpluti cu branza
Ardei capia umpluti cu branza

ciolan la cuptor cu cartofi aromati
Ciolan la cuptor cu cartofi aromati
curcan pe plita incinsa
Curcan pe plita incinsa cu cartofi copti
tortul casei
Tortul casei
Restaurant EGO Mancarea este ok, la fel si preturile. Aspectul este fancy cu o panorama deosebita asuprea intregului oras.
Hanul Hagi Nikoli  Mancare rafinata, bun gust, meniu gourmet, vinuri de calitate, iata ce caracterizeaza una dintre cele mai vechi locatii din Veliko Tarnovo. Noi am fost seara si gradina de vara din curtea interioara este incantatoare! http://www.hanhadjinikoli.com/ro/incepe.php
Arbanassi
Arbanassi
La 3 km de Veliko Tarnovo se afla Arbanassi, un sat traditional si pitoresc cu cateva locuri de cazare foarte bune. Atmosfera este mai linistita aici decat in oras, iar arhitectura este una aparte.
Izvora este un complex din satul Arbanassi cu terasa, loc de joaca pentru copii, piscina si o mini gradina zoologica. http://www.izvora.com/home_ro.php
La intoarcere ne-am oprit la Basarabov, la Manastirea Sf. Dimitrie Basarbovski, o manastire sapata in stanca, la care am ajuns destul de greu, dupa ce ne-am invartit ceva timp pe la periferia orasului Ruse.

Costuri estimative pentru un weekend la Veliko Tarnovo:
Benzina: 160 lei
Taxa de pod: 25 lei
Vigneta pe o saptamana: 7 EUR
Cazare Hotel Central (B&B): 35 EUR/camera dubla/noapte
Mancarea in Veliko Tarnovo: ~30 lei/persoana/o masa

Atat pot sa spun: ma voi intoarce! :)

vineri, 22 martie 2013

Sătic, comuna Rucăr - rezervația Piatra Craiului

satic1

Nu stiam despre existenta acestei localitati pana cand nu am avut ocazia sa petrec acolo cateva zile. Satul Satic apartine comunei Rucar, jud. Arges, si se afla la jumatatea drumului ce uneste orasul Pitesti cu Brasov, pe raul Dambovita (acces Campulung-Podul Dambovitei). Zona face parte din Parcul National Piatra Craiului, o zona speciala de conservare a florei si faunei (garofita Pietrei Craiului, macul galben, floarea de colt, capra neagra, urs, ras, lilieci, fluturi etc.). In rezervatia Piatra Craiului se gasesc aproximativ 30% dintre speciile superioare de plante care se intalnesc pe teritoriul Romaniei (www.pcrai.ro)

satic3

Cateva atractii in zona:

Barajul Satic. Barajul reprezinta in stavilar de beton, de 15 m inaltime si 18 m lungime, prevazut cu 3 deschideri. Aici se poate pescui pastrav in amonte  de lac in perioada primavara-vara, iar iarna se poate da la copca pe lacul inghetat. La baraj de ajunge pe jos, indiferent de pensiunea la care esti cazat.

Barajul Pecineagu. Considerat unic prin sistemul de palnie de supraplin din Romania, barajul este un important punct de atracţie al satului Satic. Barajul Pecineagu este situat in depresiunea dintre muntii Piatra Craiului si muntii Iezer-Papusa. Barajul are o inăltime de 107m si o lungime la coronament de 267m.

Pestera Ursilor sau Pestera Coltul Surpat . Se afla situata pe Valea Dambovitei, in Cheile Plaiului Mare. Intrarea in pestera se poate observa pe versantul din partea dreapta a raului, pana la gura ei existand o scara de beton. Pestera este declarata Rezervatie Naturala, are 370 m lungime, doua sali si se poate parcurge in orice anotimp. Pestera nu este luminata.

satic2

Cazare in Satic:

Initial un sat de ciobani, satul se intinde in prezent pe 10 km si ofera posibilitatea petrecerii timpului liber in aer curat, la una dintre pensiunile construite in zona:

Pensiunea Piatra Craiului Pret camera dubla: 100 lei/noapte Tel: 0740.316.555; 0740.316.556 www.pensiuneapiatracraiului.ro

Pensiunea Pappacabana Pret camera dubla: 80 lei/noapte (cursul saptamanii) si 110 lei/noapte (weekened) Tel: 0745.109.381; 0747.069.281 www.pappacabana.ro

Pensiunea Cheile Dambovitei Tel: 0744.591.155; 0744.699.922 http://cheiledambovitei.blogspot.ro/

Pensiunea Coral Pret camera dubla: 70 lei/noapte (cursul saptamanii) si 80 lei/noapte (weekend) Tel: 0744.305.368 www.cic.ro

Pensiunea Cabana Padurarului Pret camera dubla (fara baie) 60 lei/noapte (cursul saptamanii) si 65 lei/noapte (weekened) Tel: 0740.163.033; 0746.066.321

Cabana Padurarului 2 Pret camera dubla: 70 lei/noapte (cursul saptamanii) si 80 lei/noapte (weekend) Tel: 0740.163.033

Pensiunea Pomicom Pret camera dubla: 110 lei/noapte Tel: 0744.530.290 www.pomicom.ro

Cabana Miraj Tel: 0755.680.158 Mail: office@cabanamiraj.ro www.cabanamiraj.ro

satic4

joi, 21 martie 2013

Recomandari de weekend 22-24 martie 2013

Tocmai cand credeam ca a avenit primavara prognoza ne anunta ca weekend-ul acesta nu va fi foarte prietenos. Deci nu pot face nicio recomandare de petrecere a timpului in aer liber. Noroc ca sunt petreceri in oras, cluburi, filme bune si piese de teatru de exceptie. Iata ce mi-a atras mie atentia:

Vineri - 22 Martie 2013
Seara Spaniola - la Sala radio, de la ora 19:00
Concert Cortez - Music Club, de la ora 22:00. Pret bilet: 20 lei (un shot inclus)
Concert Publika - Club Spice, de la ora 23:00. Pret bilet: 10 lei pentru fete si 20 lei pentru baieti.
Urban Impro - spectacol de improvizatie la The Artist Studio, ora 20:00. Pret bilet: 15 lei
Sot de vanzare - teatru - Godot Cafe Teatru. Pret bilet: 25 lei
Karaoke Star - Hard Rock Cafe, de la ora 21:00
Croods - film de animatie. Pare un film interesant atat pentru copii, cat si pentru parinti. Filmul este 3D si dublat in limba romana.

Sambata - 23 Martie 2013
Concert Byron - Teatrul de Arta Bucuresti de la ora 20:15
Concert Moonlight Breakfast - Osho de la ora 20:30.Pret bilet: 70 lei  (vinul casei si canapes inclus)
Concert Butterflies in my stomach - in Puzzle de la ora 22:00. Pret bilet: 25 lei
Concert Canaf Excentric Band - Hard Rock Cafe de la ora 22:30. Pret bilet: 30 lei
Primavara Armanilor - spectacol desfasurat la Sala Radio, de la ora 16:30. Pret bilet: 25 lei (se pot cumpara de la Sala Culturala Amaneasca)
Spectacol stand-up comedy Jokers - la La mine-n copac , de la ora 20:30
Nimeni nu-i perfect - teatru - Centrul cultural Nicolae Balcescu, de la ora 19:00. Un spectacol cu Radu Beligan, Silviu Biris, Andreea Sofron, Eugen Cristea etc. Pret bilet: 20 lei

Duminica - 24 Martie 2013
Lovely Afterparty - in Mansarda de la ora 06:00. Pret bilet: 20 lei
Flight Tracking- Unicredit Tiriac Bank. Expozitie de arta ce contine lucrari din colectia Unicredit Tiriac Bank.
Expozitie de grafica - Cafepedia
Conferinta extraodinara Dan Puric - la Constantin Tanase, sala Rapsodia. Pret bilete : 50 lei, 40 lei si 30 lei-studentii.



Targuri:
Mariage Fest (22-24 martie)- in Piata Costitutiei.
Program:
V: 12:00-20:00
S: 10:00-20:00
D: 10:00-18:00
Festival Pescaresc (22-25 martie)- organizat in Parcul National din sectorul 2, cu ocazia sarbatorii crestin ortodoxe Buna Vestire.

miercuri, 20 martie 2013

Concert Helloween, 16 martie, Bucuresti

















Nu sunt o impatimita a genului, dar sambata, 16 martie, am fost la concertul trupei Helloween, desfasurat la Arenele Romane. In deschidere a cantat Gamma Ray. Daca de Helloween am mai auzit, de Gamma Ray...ba! Toate melodiile mi-au sunat la fel si m-am cam plictisit.
In schimb Helloween n-a sunat rau deloc, chiar mi-a placut! N-am stat pana la final, pentru ca la un moment dat, aerul din cortul incalzit se cam schimbase. De vina nu a fost doar multimea si slaba ventilatie, ci si aburii alcoolului care pluteau in aer. N-o sa inteleg niciodata de ce dau unii oameni bani pe bilete la concerte (pretul biletului a fost de 97 lei), daca vin si se imbata pana nu mai stiu de capul lor, dupa care banuiesc ca e totul blank in capul lor... Care e faza?






Ce mi-a placut: cortul incalzit, trupa Helloween, faptul ca nu a fost foarte foarte aglomerat.
Ce nu mi-a placut: persoanele care au exagerat cu consumul de alcool, trupa Gamma Ray (nu sunt genul meu si au cantat cam mult in deschidere)

marți, 19 martie 2013

Ture cu caiacul

Gata, iarna s-a dus! Deja temperaturile sunt din ce in ce mai mari si sunt putine sanse ca iarna sa se intoarca. Si cum pana la vara mai e cale lunga, pentru a va umple weekend-urile, am descoperit ceva ce poate va intereseaza: ture cu caiacul in apropiere de Bucuresti!
Turele cu caiacul se desfasoara la o distanta de mers de maxim o ora, fata de Bucuresti, pe: Neajlov, Arges sau Dunare. Sunt organizate excursii de o zi, excursii de doua zile si excursii personalizate.
Interesant este ca la aceste ture pot participa si copiii :)

Excursia de o zi pe Neajlov si Arges se desfasoara in Rezervatia Comana, in perioada Martie-August. Pretul este de 150 lei/peroana, in care este inclus:
  • un loc in una din ambarcatiuni: caiac de o persoana, caiac de 2 persoane si canoe de 2 sau 3 persoane
  • o vesta de salvare
  • o padela sau pagaie, in functie de ambarcatiune
  • un butoias de plastic waterproof penru acte, camere foto, telefoane, etc.
  • o masa de pranz
  • transportul inapoi la locul de start
Excursia de 2 zile pe Dunare se desfasoara in fiecare al doilea weekend din lunile Aprilie-August.  
Pretul este de 200 lei/persoana, pe langa cele mentionate la excursia de o zi, include: cina din prima seara, micul dejun si masa de pranz de a doua zi. Trebuie sa aveti la voi: apa potabila pentru 2 zile, mancare pentru prima zi (mai putin cina, care este asigurata de organizatori), echipament de campare (cort, sac de dormit, lanterna etc.), pelerina de ploaie, palarie, ochelari de soare, haine groase, saci impermeabili, solutie pentru tantari, saci pentru gunoi etc.
Copiii cu varsta de pana la 14 ani – GRATUIT! (insotiti de un adult)

Sincer, nu suna rau deloc!

Daca vreti sa participati la una dintre excursiile descrise mai sus gasiti mai multe detalii pe http://turecaiac.ro/
sau
Tel: 0723.727.007 si 0728.066.619

sâmbătă, 16 martie 2013

Restaurant cu loc de joaca interior



Asa cum am mai scris, in Bucuresti exista doar cateva restaurante cu loc de joaca pentru copii. Si pentru ca am mai aflat de o locatie cu loc de joaca in interior (numai bun pentru vremea de afara) am zis sa o mentionez si pe aceasta:
Este vorba despre restaurantul White Horse care a amenajat la mansarda un loc de joaca pentru copii, astfel ca in timp ce savurati ceva bun in restaurant, copilul se poate juca linistit supravegheat de personal calificat. Asta doar daca a mancat cat trebuie, desigur! :)
Adresa: Str. George Calinescu, nr. 4A, Sector 1, Bucuresti
Telefon:021/ 231.27.95, Fax: 021/ 230.21.51
Rezervari:O21/ 231.27.95
E-mail: office@whitehorse.ro

Restaurante cu loc de joaca (Partea a lll a)



Iata ca mai sunt locatii/restaurante cu loc de joaca unde puteti iesi cu cei mici:

Restaurantul Champions din cadrul hotelului Marriott. Restaurantul organizeaza petereceri pentru copii, la preturi ce concureaza cu cele de la locurile de joaca (de la 50 lei/copil)

Restaurantul Il Calcio Obor 
Tel: 021.403.19.17 
Str. Colentina Nr.1 
Tel: 0734.382.419 

Bistro Jaristea. Restaurantul a inclus in meniu atat feluri de mancare traditionale, cat si vegetariene si meniu special pentru copii. Accesul la locul de joaca este gratuit.
Str. Henri Coanda colt cu Bd. Dacia
Tel: 021.650.50.00

UPDATE
Pe strada Petre Ispirescu, la numarul 9 s-a deschis o locatie potrivita pentru copii si adulti:
Britannia Restaurant (PS: Multumesc Andreea pentru info! ) . Rezervari se pot face la numarele de telefon: 0725.998.899 sau 0725.999.899 (kids club). Nu am ajuns inca la locatia respectiva, dar cu siguranta o voi testa impreuna cu cel mic si prietenii lui!
http://www.britanniarestaurant.ro

 
PS: Multumesc Andreea pentru info! :)


sursa foto: Facebook

Restaurante cu loc de joaca (Partea a ll a)


Si lista continua cu...
  • Phill. Este un restaurant amenajat foarte sic si dispune de loc de joaca in interior. Parintii isi pot supraveghea de la mese copiii aflati la locul de joaca. Inca nu am fost la aceasta locatie, dar inteleg ca preturile sunt putin mai mari decat in locatiile obisnuite.
Adresa: Str Drumul Potcoavei nr. 120
Tel: 0743.172.017
  • The Library. Tot Pipera…De data asta in incinta Mobexpert. Este o locatie ideala pentru organizari petreceri pentru copii, mai ales cand vremea nu permite o aniversare in aer liber. Locul de joaca din interior este dragut amenajat, iar restaurantul pune la dispozitie si meniuri special create pentru copii.
Adresa: Sos. Fabrica de Glucoza nr 21, sector 2
Tel: 0720.333.083 / 0724.554.982
  • Dream. Locul de joaca se afla in exterior, pe terasa restaurantului. Nu este unul dintre cele mai reusite jocuri de joaca, insa cei mici pot petrece cateva minute aici, fiind in acelasi timp in raza de observatie a parintilor. Mancarea este buna si preturile accesibile.
AdresaDrumul Taberei, 28, Sector 6
Tel: 0796.388.812

  • Diamon. Locul de joaca aflat in exterior nu este chiar aproape de mesele aflate pe terasa, fapt pentru care copiii trebuie insotiti neaparat de un adult. Cine se ofera? :) Asta daca sunt mai mititei. Daca sunt mai marisori si prezinta incredere pot fi lasati singuri. Mancarea este ok, preturile putin peste medie.
Adresa: Calea Piscului nr. 10, sector 4, Bucuresti (vis-a-vis de Sala Polivalenta)
Tel: 0727 427 852

Restaurant cu loc de joaca (Partea l)


Nu sunt multe restaurant cu loc de joaca pentru copii in Bucuresti; probabil ca nu este un business o astfel de locatie. Motivele sunt simple, cred:
-          atunci cand vor sa iasa in oras, parintii vor sa fie singuri sau cel mult insotiti de cativa prieteni, deci copiii nu prea au ce cauta in aceasta ecuatie;
-          cate persoane fara copii sunt dispuse sa accepte vacarmul si chicotelile facute de copii, atunci cand sunt intr-un restaurant?
Si totusi, daca doresti sa iesi cu copilul la restaurant  sau sa il aniversezi in alt loc decat in restaurantele tip fast-food, iata cateva sugestii (numerotarea nu reprezinta un clasament):
  • La Piazzetta . Restaurantul se afla in zona Bucur Obor si are loc de joaca exterior, chiar langa terasa, fapt pentru care acesta este o optiune doar in zilele calduroase. Nu este un loc de joaca modern (poate intre timp au mai investit ceva, de la ultima mea vizita), insa important este ca exista.
Adresa: Sos. Mihai Bravu nr 32
Tel: 021.252.20.67 , 021.252.24.33 , 0749 12 12 12, 0722 44 81 93
  • Casa Jienilor. Restaurantul este unul cu specific romanesc, preturi decente si servire ok.Locul de joaca este in exterior si este destul de safe pentru copii.
Adresa: Str. Agricultori, nr. 12, Sector 2
Tel: 021 252 03 08
Deschis intre orele 12:00 – 01:00
www.casajienilor.ro
E-mail: restaurant@casajienilor.ro
  • Terasa IDM Club.  Situat in zona Regie, chiar in incinta complexului IDM, restaurantul ofera pe langa meniurile sport, numai bune pentru copii ca si cantitate, si loc de joaca exterior (tobogan, leagan, covor de cauciuc pe jos etc.). Terasa este semi-acoperita si foarte generoasa (~400 mp, 30 mese a cate 6 locuri fiecare)
Adresa: Splaiul Independentei 319B
Tel: 021.316.10.52 sau 072BILIARD
  • Restaurant McMoni’s.  Un restaurant ceva mai scump, care, dupa parerea mea, este destinat organizarii de evenimente gen: nunti, botezuri, aniversari. Locul de joaca se afla in exterior si a fost de curand reamenajat. Preturile sunt pe masura unui restaurant de lux, cum se autointituleaza pe site respectiva locatie. :D
Adresa: Strada Dr. Primo Nebiolo nr. 1(fosta Aleea Strandului), Sector 1
Tel : 3184638, 3184639
Fax : 3184590, 3184594

joi, 14 martie 2013

Recomandari de weekend 15-17 martie 2013

st patrick

Weekend-ul acesta este dedicat sarbatorii irlandeze St. Patrick. Marketing sau dorinta de a gasi motive de a organiza petreceri? Ce mai conteaza? :) Multe locatii organizeaza in acest weekend petreceri tematice.

De asemenea, pentru a marca presedintia irlandeza a Consiliului Uniunii Europene, Ambasada Irlandei in Romania, in parteneriat cu Centrul de proiecte culturale ArCub si Asociatia Ireland Romania Network vor organiza in perioada 15-19 martie la Bucuresti cel mai mare festival dedicat Sfantului Patrick din Romania



Vineri, 15 Martie 2013

Vaya con Dios – in concert al sala Palatului, de la ora 19:00

In club Fabrica ii puteti intalni si asculta , de la ora 21:00, pe cei de la: Coma, Implant pentru refuz si Altar, intr-un turneu intitulat “Adrenaline Tour”.

Semnal M va concerta in premiera pe scena din Hard Rock Cafe, de la ora 21:00.

Bilete:
VIP - 100 lei – poster, întalnire & poza cu artistul
Categoria I - 70 lei  – loc in fata scenei
Categoria II - 50 lei  – loc in sala

La Clubul Taranului Roman va avea loc Celtic Medieval Party- The Dragon Tour on St. Patrick’s Day Celebration (de la orele 21:00 si 23:55)

Pisica verde (o avea legatura cu St. Patrick’s Day? :) ) la Godot Cafe Teatru, de la ora 19:00.

St Patrick’Weekend – la Oscars

St Patrick’s Day – in Club A

 

st patrick's day

Sambata,16 Martie 2013

Concert ASHA – Music Club Pret billet: 20 lei (un shot inclus)

Concert Avenue- Club Tribute Pret billet: 30 lei

Concert Trupa Nr. 13 – Jameson Pub (si party St. Patrick)

Concert Helloween, de la 19:00,  la Arenele Romane, in cort incalzit. In deschidere va canta Gamma Ray. Pret bilet: 97 lei

Saint Patrick's Day va fi si tema serii de sambata la Red Angus Steakhouse (reprezentatie antrenanta de dans irlandez). Intrare libere. Rezervari: 0756.600.000



Duminica, 17 Martie 2013

Calea Victoriei si strazile centrului istoric vor rasuna pe ritmul cimpoaielor si tobelor ce vor insoti o suita de care alegorice si trupe de dansatori irlandezi. Parada se va inchide cu un concert in aer liber la care sunt invitate atat trupe irlandeze cat si romanesti. Aceasta actiune face parte din proiectul Ambasadei Irlandei , in parteneriat cu Centrul de proiecte culturale ArCub si Asociatia Ireland Romania Network.

Jameson St. Patrick's Party - Club Spice. Pret bilet: 10 lei pentru fete si 20 lei pentru baieti. Rezervari: 0766.260.390 si 021.312.01.36.
Targuri: Targul de Turism al Romaniei (14-17 Martie 2013, la Romexpo)Targ de produse Traditionale (14-17 Martie 2013, la Romexpo)