vineri, 20 iunie 2014

”Noaptea Lunga a Filmelor Scurte”, pe 28 iunie, la Gradina Botanica Bucuresti



Cele mai valoroase filme de scurtmetraj din ultimul an se vad la picnic

Ajunsa la a 6-a editie, Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, evenimentul-maraton al iubitorilor de cinema in doze mici, va avea loc anul acesta pe 28 iunie, la Gradina Botanica din Bucuresti. O noapte intreaga in care scurtmetrajele premiate ale anului vor anima un colt linistit al capitalei, locul perfect pentru evadare urbana.

La Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2014, Gradina Botanica se transforma in sala de cinema outdoor iar cerul liber si iarba verde vor fi decorul pentru cel mai mare picnic nocturn din Bucuresti: doua ecrane gonflabile, sase ore de filme scurte, muzica si jocuri. Este singura noapte din an in care spectatorii prind rasaritul de soare urmarind  povesti cinematografice alaturi de mii de cinefili. Programul evenimentului din 28 iunie aduce la un loc premiatele din marile festivaluri de film europene si americane: Oscar, Sundance, Berlin, Rotterdam International Film Festival, Aspen ShortFest sau Raindance Film Festival.
Noaptea Lunga a Filmelor Scurte e organizata in fiecare vara de ShortsUP, numitorul comun al filmelor scurte si bune din toată lumea. Anul trecut, peste 2000 de spectatori s-au adunat pe iarba Gradinii Botanice din Bucuresti pentru a vedea filme scurte la evenimentul-retrospectiva Best Of ShortsUP.
BILETELE pot fi cumparate in avans prin MyTicket si Eventim. In reteaua MyTicket plata se poate face online cu cardul iar biletele pot fi  printate acasa si prezentate direct la eveniment prin selectarea optiunii “e-voucher”.
Pret PRESALE: 22 mai – 1 iunie: 30 LEI
2 iunie – 27 iunie – 35 LEI
Se pot cumpara bilete si in seara evenimentului, la Gradina Botanica, in limita locurilor disponibile, la pretul de 40 LEI.


joi, 19 iunie 2014

Show aviatic


Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition – BIAS 2014 se va desfaşura in data de 21 iunie 2014, pe Aeroportul International Bucureşti Baneasa-Aurel Vlaicu. Intrarea publicului este libera. Accesul se face prin ROMAERO. Locurile de parcare sunt strict limitate.
Spectacolul aerian cuprinde 2 sectiuni principale de evolutii aeriene:
Sambata, 21 iunie I:
  • Accesul publicului se face incepand cu ora 8:00
  • Parada care reuneste elita acrobatiei aeriene mondiale la BIAS 2014 se deschide, sambata, 21 iunie, la ora 09:30, cu un survol al Fortelor Aeriene Romane. Aeroclubul Romaniei va prelua stafeta pentru 30 de minute, pentru a o preda echipei Air Bandits. Luca Bertossio si Flying Bulls sunt deja nume familiare pentru iubitorii de BIAS, iar Baltic Bees revin in forta, incalzind publicul pentru Aeroclub Galeb, aflati pentru prima data la Bucuresti. Jurgis Kairys nu avea cum sa lipseasca din prima parte a programului, ce va fi incheiat simetric cu exercitiile Fortelor Aeriene Romane.
  • Festivitate de premiere a echipelor de acrobatie
  • Sesiune de autografe
Sambata, 21 iunie: II
  • Dupa un respiro necesar atat performerilor, cat si publicului, programul va fi reluat la ora 18:00, cand maestrii zborului se vor intoarce pentru atat de asteptatul zbor in crepuscul, apoteotic si exploziv. 
  • Publicul va fi tinut in priza pana in ultima secunda a evenimentului de concertul sustinut, incepand cu ora 22:00, de Cristi Minculescu&Nutu Olteanu Supergrup.

 Vremea sa tina cu noi! :)

marți, 17 iunie 2014

Gogosi

Imi era pofta de gogosi zilele trecute...Am vrut chiar sa imi iau de la Gogoasa Infuriata. Am oprit masina, dar m-am razgandit...M-am gandit ca n-au schimbat uleiul de o luna, ca cine stie cine a modelat gogosile, cu ce ingrediente or fi fost facute etc. pana mi-a trecut si am plecat spre casa. Reteta de gogosi nu este una costisitoare, iar aluatul nu este nici pe departe greu de facut. Rezultatul merita: niste gogosi dementiale!

Ingrediente:



  • 2 oua
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar unt topit+ulei
  • vanilie (de preferat baton)
  • putina sare
  • zahar pudra pentru pus deasupra
Restul il stiti: amestecati, intindeti aluatul, taiati in ce forme doriti si prajiti (sau coaceti, caci merg si la cuptor). Pudrati cu zahar si ...pofta mare!

joi, 12 iunie 2014

Parada la sosea





De la ora 11.00, pe Soseaua Kiseleff (pornind de la Strada Docentilor), zanele cele bune si printii cei galanti vor cobori de pe scena si se vor plimba alaturi de trupe ale teatrelor si companiilor independente de teatru, cluburi pentru copii, gradinite si organizatii non-guvernamentale. Va asteptam sa luati parte la acest eveniment unic in Romania, dedicat povestilor copilariei!

Participa, alaturi de Teatrul Ion Creanga: Teatrul National de Opereta "Ion Dacian", Fanfara Jandarmeriei Române, Teatrul Vienez de Copii, Trupa de Teatru pentru Copii Dino Piccolino, Compania de teatru Passe-Partout - Dan Puric, Lumea lui MOMO, UNATC „Ion Luca Caragiale”, Casa de Balet, SAGA Kid, Clubul Sportiv Akura Gradinita Bambi Step by Step Bucuresti, Scoala Step by step, SuperChill, MondoDance, Clubul Copiilor Sector 6, A.C.T.O.R – Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami, Salvati Copiii Romania, Grupul de copii „Mladite Ilfovene” din Clinceni.

duminică, 8 iunie 2014

Phoenix Aventura Park Cernica

Phoenix Aventura Park de la Cernica a fost deschis la 1 iunie, anul acesta.
In parc puteti sa va aventurati pe trasee marcate, in functie de dificultate, puteti face un gratar in zona amenajata sau puteti lenevi pe malul lacului, la una dintre mese.
Preturi restaurant: bere de la 5 lei, mici 3 lei/ buc, peste 20-50 lei, paste 15-20 lei, cartofi prajiti 5 lei, salate 10-15 lei.









sâmbătă, 7 iunie 2014

Pe Baricade

Ascunsa intre blocurile de a Unirii, terasa Pe Baricade imi aminteste de mare, de Vama (desi nu am mers prea des in Vama).
Am ajuns pe la 13:00 la terasa, intr-o sambata. Nu era deschis, dar tatal patronului a fost foarte dragut si ne-a lasat sa stam la terasa, dar si sa ne servim din vitrinele frigorifice cu ceea ce dorim. 
Preturile de la Pe Baricade sunt decente spre mici:
• bere Tuborg, Holsten 6 lei
• bere Carlsberg, 8 lei
• bere nefiltrata 10 lei
• bere draft Tuborg 5 lei
• vin de la 28 lei sticla
• cafea de la 6 lei
La capitolul mancare, Pe Baricade ne ofera:
• pizza de 32 cm, de la 16 lei
• salate de la 14 lei -18 lei
• bruschete 8 lei
• clatite 4 Fromaggelo ( ciuperci, cascaval afumat, emmentaler, gorgonzola, smantana, parmezan, mozzarella, mirodenii),  Pi Baricadi (mozzarela, pui, ciuperci, smantana, parmezan, mirodenii), Munchies ( mozzarela, sunca, ou, parmezan, mirodenii)
• desert: clatite 8-10 lei