vineri, 30 noiembrie 2012

Fabuloasa lume a banilor

s

Fabuloasa lume a banilor reprezinta prima expozitie interactiva pentru copii, pe teme de educatie financiara. Expozitia este prezentata de BCR, gazduita de Muzeul de Istorie a Romaniei si a fost conceputa de ZOOM – Muzeul copiilor din Viena in colaborare cu FRida & freD – Muzeul copiilor din Graz.

Expozitia este gandita ca un mic orasel cu incaperi ce poarta diferite nume, precum: muzeu, banca, magazine, monetarie etc. Copiii vor primi la intrare un card si in urma vizitelor facute in fiecare dintre camere vor putea acumula “bani” pe card, raspunzand la intrebarile de la “bancomate” si vor invata lucruri deosebit de interesante despre ceea ce inseamna: troc, credit, dobanda, cont, economii etc. Cei mici pot face cumparaturi cu cardul la “magazin”, pot “dona” bani copiilor saraci, pot depune bani la “banca” pentru a primi dobanda si isi pot completa distractia realizand un film cu marionete sau ascultand legenda regelui Midas. La final fiecare copil primeste un “extras de cont” pentru a vedea cati bani a incasat si cati a cheltuit .

Expozitia va fi deschisa in perioada 29 noiembrie-30 aprilie, mai multe detalii despre modalitatea de inscriere a copiilor fiind disponibile la adresa www.scoaladebani.ro.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment