luni, 14 noiembrie 2016

Agios Nikitas, Lefkada

Agios Nikitas este satul in care dimineata miroase a bougatsa (placinta) cu vanilie si scortisoara, iar spre seara a peste la gratar. Satul se afla pe coasta de vest a insulei, la doar 10 km de capitala Lefkada Town. Ceea ce m-a surprins placut a fost faptul ca masinile sunt lasate pe marginea soselei, la intrare, accesul acestora in sat fiind interzisa. Practic, satul are o singura strada, pietonala.

Cu cladiri destul de vechi, vopsite toate in alb si albastru, desprinse parca din descrierile lui Kazantsakis, Agios Nikitas pastreaza inca farmecul satelor pescaresti traditionale. Desi mic, satul este foarte concentrat: 3 magazine, in jur de 10 taverne, 3 baruri, un magazin de souveniruri si chiar 3 zone(mici) pentru plaja.

Tavernele sunt insirate de-o parte si de alta a strazii pietonale, iar din punct de vedere al calitatii si serviciilor, am constat ca acestea erau din ce in ce mai bune, pe masura ce ne apropiam de plaja.
Grecii, cum ii stiti, amabili si draguti, ar face aproape orice numai ca sa te simti bine si sa le devii client, desigur :)

Preturile de la taverne sunt putin mai mari decat pe continent, dar doar la mancare: mousaka 8-9 EUR, gavros 8-10 EUR/portia, tzatziki 4 EUR etc.

Imaginile vorbesc de la sine despre acest sat:













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment