joi, 3 ianuarie 2013

Destinatie de schi: Bansko

bansko1

Bansko este cea mai mare si mai moderna statiune de schi din Bulgaria, care atrage anual mii de turisti: bulgari, roamani, greci, macedoneni, nemti, englezi etc. Orasul este situat la o altitudine de 950, in nord-vestul Bulgariei, la poalele muntilor Pirin (cel mai inalt varf, Vihren, atinge 2914 m inaltime). Partiile sunt potrivite atat pentru incepatori, cat si pentru intermediari si avansati. In Bansko exista, de altfel, o scoala de schi foarte buna.

Iarna, statiunea este preferata statiunilor din Austria, pentru ca aici preturile sunt mici, atat la cazare, cat si la masa, inchirieri echipament schi etc.  Multitudinea de hoteluri face ca preturile la cazare sa fie pentru toate buzunarele, in functie de tipul de cazare: pensiune, apartament, hotel. Rezervarile se pot face online sau telefonic, unele locatii solicitand plata unui avans, mai ales in cazul grupurilor. Sau mai simplu: printr-o agentie din Romania. Multe dintre agentiile de turism asigura si transportul cu autocarul. Pret aproximativ pentru cazare: 50 EUR/camera sau apartament.

bansko2

Restaurante: In Bansko sunt peste 100 de restaurante unde se mananca foarte bine, dar pentru ca nu am stat prea multe zile am incercat doar: Dado Pene si Bariakova Tavern. Portiile sunt mari, preturile mici. Aproape toate restaurantele si tavernele(mehana) servesc specialitati bulgaresti, cu influente turcesti si grecesti, desigur, dar si specialitati internationale.

Pentru cei care nu schiaza, statiunea ofera o multime de posibilitati de petrecere a timpului: sali de sport, magazine de souveniruri, cafenele, SPA, piscine, patinoar (5 leva inchiriat patine + 5 leva pentru 90 minute de patinat) etc.

Info utile:

Durata drumului (Bucuresti-Bansko): ~7 ore

Distanta(Bucuresti-Bansko): 545 km

Partii: 70 km

Instalatii teleferic: 14 (o gondola, 7 telescaune, 6 teleschi)

Sezon de schi: decembrie-aprilie

Entertainment après-ski: pub-uri, baruri, cluburi, taverne cu muzica live, SPA-uri etc.

Serviciu salvamont Bansko: (+359) 887 100 241, (+359) 88 1474, (+359) 749 8 8132;

Bansko reprezinta o destinatie de schi numai buna pentru un weekend prelungit, asa ca atentie la radare si... partieeee !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment