marți, 10 martie 2015

Recenzie: "Doamnele de marti", de Monica Peetz

Cu vanzari de peste 800.000 exemplare in Germania, in numai 6 luni de la lansare si publicat in peste 22 tari, volumul "Doamnele de marti" prezinta povestea a 5 prietene, cu caractere total diferitem care ajung sa se cunoasca cu adevarat in urma unui pelerinaj.
S-au cunoscut in urma cu 15 ani, dupa absolvirea unui curs de franceza si au ramas prietene pe viata, stabilind ca in prima zi de marti din fiecare luna sa se intalneasca la Le Jardin pentru a se pune la curent cu cele intamplate in viata lor in decursul lunii trecute. Intalnirea din ziua de marti devine astfel o regula, au masa lor rezervata, aceeasi intotdeauna, langa semineu.
Caroline, procuror, consecventa si foarte hotarata, Kiki, cea mai tanara dintre ele, mereu visatoare si aspiranta la iesirea din anonimat, pe plan profesional, Eva, sotie si mama devotata a 4 copii, Estelle, sotie de farmacist, femeie rasfata de soarta, plina de mofturi scumpe si Judith care prefera sa se planga tot timpul pentru problemele ei, in loc sa caute sa si le rezolve. Acestea sunt cele 5 femei, doamnele de marti.
Dupa moartea celui de-al doilea sot al lui Judith, doamnele de marti hotarasc sa o insoteasca pe aceasta intr-un pelerinaj in Franta,  pentru a urma traseul parcurs de XX in ultima parte a vietii. Drumul este presarat cu peripetii, dar si cu dezvaluiri in ceea ce priveste caracterul doamnelor de marti, culminand cu dezvaluirea unor secrete care le va schimba pentru totdeauna.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment