luni, 16 martie 2015

Reteta: Chocolate Crinkles Cookies

Ingrediente

225 gr ciocolata amara (calitate superioara)
60 gr unt
100 gr zahar tos
2 oua
225 gr faina
esenta vanilie sau baton de vanilie
1 lingurita praf copt
un varf sare
zahar pudra pentru exterior

Se amesteca: ouale cu zaharul. Ciocolata si untul se topesc la foc mic si apoi se adauga peste ouale amestecate cu zaharul. Separat se amesteca faina cu praful de copt si vanilia. Daca folositi baton de vanilie, e  bine sa il puneti in amestecul lichid. 
Se incorporeaza faina si praful de copt in aluatul lichid (oua, zahar, unt , ciocolata) pana se formeaza un aluat moale. 
Se baga la frigider pentru cel putin 3 ore dupa care se scoate si se modeleaza bilute (dimensiunea pe care o doriti). Bilutele se dau prin mult zahar pudra si se coc fix 10 minute in cuptorul incins la 170 grade.

Timp de preparare aluat: 10-15 minyte
Timp de modelare: 5 minute
Timp de coacere: 10 minute






Un comentariu:

Leave a comment