vineri, 29 ianuarie 2021

Taxe pentru colete primite din UKDe la 1 ianuarie 2021 toate coletele primite din Uk catre Romania sunt supuse unor reguli similare cu coletele primite din Asia sau SUA.

Astfel, conform www.customs.ro, pentru coletele primite din UK in Romania este posibil sa platim TVA si taxe vamale, in anumite conditii. 

"Bunuri expediate către persoane particulare ca urmare a comenzilor făcute prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat. 

În cazul în care primiţi un colet ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat, eliberarea bunurilor se poate face cu scutire de la plata taxelor vamalenumai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 150 EURO

În situaţia în care valoarea globală a bunurilor depăşeşte valoarea de 150 EURO eliberarea acestora se poate face numai cu achitarea taxelor vamale. 

Bunurile primite ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat,pot fi eliberate cu scutire de la plata TVA-ului, numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 10 EURO/trimitere. 

ATENŢIE! 
- Taxele vamale se datorează numai în situaţia în care mărfurile comandate de dvs. provin din afara Uniunii Europene. 
- Nu se acordă scutiri de la plata taxelor vamale, TVA şi accize pentru următoarele categorii de bunuri: 
a) produse alcoolice; 
b) parfumuri şi ape de toaletă; 
c) tutun şi produse din tutun. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment