vineri, 29 ianuarie 2021

Cetatea Feldioasa sau Marienburg

Cetatea Feldioara se afla la 29 km nord de Brasov, asa ca nu strica sa dati o fuga daca sunteti in zona. Construita in secolul Xlll, cetatea Feldioara este cea mai importanta fortificatie construita de Cavalerii Teutoni in Transilvania-Tara Barsei.

Pana in 2012 cetatea era doar o ruina, renovarea ei durand 5ani (2012-2017). Pentru renovare au fost folosite lemn si caramida, facute la comanda la fabrica de la Sighisoara.

Istoria Cetatii Feldioara este una destul de tumultoasa. Bazele cetatii au fost puse in 1150, mai jos de cetate, acolo unde acum se afla biserica evanghelica, datorita unor germani care se stabilesc aici. In 1211, ceea ce cunoastem azi ca fiind cetatea Feldioara, este donata Cavalerilor Teutoni, carora le este donata Tara Barsei. Acestia isi stabilesc resedinta aici. In anul 1430 cetatea este distrusa de catre turci, dar si de Vlad Tepes, in timpul campaniei din 1457. Locuitorii cetatii o refac insa in acelasi an.

De-a lungul timpului cetatea cunoaste distrugeri si refaceri succesive, devenind in timp un loc destinat organizarii diferitelor evenimente apartinand comunitatii sasesti din zona.

Taxe de vizitare:

Adulti: 15 lei

Pensionari: 10 lei

Elevi, studenti: 5 lei
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment