joi, 16 mai 2013

Marele Gatsby

Tocmai m-am intors de la film, de la Marele Gatsby, vizionat la invitatia New Age Media.
Un film de exceptie, 3D (poate uneori nu era chiar necesar, dar pe alocuri a mers), cu o distributie foarte buna: Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan, Isla Fisher.
Actiunea se petrecere la New York, in anii '20.
Nick Carraway (Tobey Maguire), atras de visul american, ajunge la New York, unde isi inchiriaza o casuta, chiar in vecinatatea lui Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), o figura foarte cunoscuta in lumea buna a orasului. Nick se simte atras de opulenta si viata aparent lipsita de griji a vecinului sau, Jay Gatsby, in casa caruia aveau loc petreceri extravagante, la care participau atat invitati, cat si persoane neinvitate. Isi da ulterior seama ca este prins incetul cu incetul in fascinanta lume a lui Gatsby, care era de altfel plina de: suferinta, tragedie, obsesie. Devin totusi prieteni foarte buni.
Dragostea obsesiva a lui Gatsby pentru o fosta iubire (vara lui Nick) este prezentata in film foarte realist, datorita prestatiei actorilor, costumelor reproduse fidel, conform cu moda anilor '20, dar nu in ultimul rand datorita coloanei sonore.
N-o sa spun mai multe, caci as dezvalui toate momentele frumoase si palpitante ale filmului, spun doar ca n-am simtit cand au trecut cele 142 minute, cat a durat filmul, iar DiCaprio m-a convins inca o data ca este un actor exceptional!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment