vineri, 22 august 2014

Despre Lefkada, cu drag


Insula Lefkada a fost desemnata anul acesta castigatoarea competitiei desfasurate pentru stabilirea destinatiei de vacanta. Si pe buna dreptate a meritat!

Insula Lefkada face parte din insulele ionice, alaturi de Corfu, Kefalonia si Zakynthos si este singura insula legata de continent printr-un tunel subacvatic si un pod mobil. So, no ferry! 
Trecerea costa doar 3 EUR/masina.

Cum ajungi in Lefkada:
Ca sa ajungeti in Lefkada puteti opta fie pentru avion (aeroport Preveza, la 20 km de Lefkada, cursa operata de Blue Air), fie pentru autocar (varianta destul de obositoare), fie pentru masina.
Nidri

Noi am ales ultima varianta, cu oprire o noapte la Salonic, astfel incat drumul ni s-a parut foarte usor de parcurs. Traseu: Bucuresti - Giurgiu-Ruse-Pleven-Sofia-Salonic-Ioannina- Lefkada. Total: 1.100 km, parcursi in doua zile.

Cazare Salonic
In Salonic am stat la un hotel pe care il recomand pentru tranzit spre insule sau sudul Greciei, datorita pretului bun (55 EUR/camera tripla) si a pozitiei excelente: Orestias Kastorias. Din pacate, hotel nu ofera mic dejun, ci doar cafea, ceai si fursecuri al mic dejun. Din fericire, langa hotel sunt foarte multe taverne si cafenele, unde poti bea un frape si manca o placinta cu feta si spanac.
Hotel Orestias Kastorias


Hotel Orestias Kastorias

Unde puteti sta in Lefkada
Pentru cazare, Lefkada este foarte generoasa: de la vile cu piscina proprie, la hoteluri de 5*****, amplasate in sate sau in localitatile turistice.
Cea mai buna alegere, din punctul meu de vedere, raman vilele din pitorestile sate insirate de-a lungul coastei de vest sau de est. Numai asa veti simti cu adevarat farmecul insulei!
Noi am ales ca loc de cazare satul Agios Nikitas, un sat superb despre care mi-am propus sa scriu mai pe larg, intr-o postare dedicata. Am ales vila Pantazis Studios, cu o pozitie excelenta si conditii deosebite. Rezervarea am facut-o direct, pe e-mail, platind in avans contravaloarea a doua nopti de cazare.
Agios Nikitas
Daca optati pentru varianta de vest, trebuie sa aveti in vedere ca nu aveti prea multe optiuni de cazare si ca e foarte posibil ca marea sa fie mai agitata, cu valuri. Compenseaza din plin cu nuantele de turcoaz. Pe coasta de est, cea dinspre continent, sansele de mare agitata sunt aproape nule, dar nici apa nu este atat de incantatoare.
Pe coasta de est va puteti caza intr-una dintre localitatile: Lygia, Nikiana, Nidri, Poros, pe coasta de vest in : Tsoukalades, Agios Nikitas. Daca optati pentru sudul insulei, aveti de ales intre Vasiliki si Sivota.
Indiferent de localitatea unde va veti caza, veti ajunge cu usurinta in toate celelalte, dinstantele nefiind mari!

Port Nidri

Insula Skorpios (planul doi)
Fauna este destul de bogata pe insula Lefkada, astfel ca, pe parcursul celor 10 nopti petrecute pe insula, am numarat nu mai putin de 12 vulpi, unele dintre ele chiar la marginea capitalei insulei, Lefka Town.
Flora din Lefkada cuprinde foarte multe specii si nicaieri nu am vazut atat de multe tufe de cimbru, rozmarin si salvie. De altfel, pe insula se produce si se comercializeaza miere din cimbru, dar si din pin si flori portocal. Livezile de lamai si portocali le veti vedea pe marginea drumurilor.
Apus in Lefkada


Ce poti sa faci in Lefkada:
  • plaja la una dintre plajele: Milos, Kathisma, Gialos, Egremni, Porto Katsiki, Vasiliki, Nidri, Ligia, Tsoukalades
  • croaziera in jurul insulei - vaporul opreste la toate plajele importante
  • croaziera spre insulele din vecinatate (Itaka, Scorpios, Kefalonia etc.)
  • shopping in Lefkada Town
  • o cina romantica in Agios Nikitas
  • excursie la Cascada Dimosari, la care se ajunge din Nidri
  • vizita in satul Karya, aflat in munti
  • kite & windsurf
  • farul de la Cap Dukato
Va recomand sa vizitati Lefkada in lunile iunie sau septembrie, in iulie si august temperaturile ajung la peste 40 grade C si preturile la cazare sunt mult mai mari.

Va urma...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment