joi, 28 august 2014

Promenada Operei




Opera Nationala Bucuresti invita publicul sambata, 30 august, de la ora 20.30, la cea de-a VIII-a editie a „Promenadei Operei”, spectacol extraordinar de muzica clasica si balet, in aer liber. Devenit deja o traditie a institutiei, evenimentul, care atrage anual mii de oameni, se va desfasura pe esplanada Operei (spre Bulevardul Mihail Kogalniceanu), iar intrarea va fi libera.
Spre deosebire de editiile trecute, evenimentul din acest an va include, pe langa titluri celebre de opera, si lucrari coregrafice cunoscute, atat din repertoriul clasic, cat si din cel contemporan, reprezentand o noutate absoluta in istoria evenimentului.
Cea de-a opta editie a Promenadei Operei se va constitui, la fel ca anul trecut, ca avanpremiera a viitoarei stagiuni a institutiei, prilejuind dezvaluirea principalelor titluri, evenimente speciale si activitati culturale conexe.  
Printre premierele din stagiunea 2014-2015, ale caror fragmente sunt incluse in programul artistic al concertului, se numara operele verdiene „La traviata” in regia lui Paul Curran si „Falstaff” in viziunea regizorala a celebrului Graham Vick, “Manon Lescaut” de Giacomo Puccini, in regia lui Jonathan Kent. De asemenea, in seara zilei de 30 august iubitorii dansului se vor bucura de momente coregrafice ale noilor productii de balet precum „La fille mal gardée” de Ferdinand Hérold si John Lanchbery, in coregrafia lui Sir Frederick Ashton si „Giselle” de Adolphe Adam, in coregrafia lui Ethan Stiefel si Johan Kobborg.
La „Promenada Operei” 2014 vor participa unele dintre cele mai indragite voci ale primei scene lirice a tarii, precum si invitati din Romania si din strainatate (inclusiv laureati ai celei de-a doua editii a Concursului International „Le Grand Prix de l’Opera”, organizata de ONB), in acompaniamentul Orchestrei si al Corului institutiei. Conducerea muzicala ii apartine dirijorului Cristian Sandu.
Anul trecut, aproximativ 10.000 de spectatori de toate varstele s-au bucurat sambata seara de cea de-a VII-a editie a concertului de muzica clasica in aer liber „Promenadei Operei". Manifestarea a adunat atat spectatori fideli ai genului liric, prezenti la majoritatea spectacolelor institutiei, cat si oameni aflati la primele lor intalniri cu evenimente ale Operei Nationale Bucuresti. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment