sâmbătă, 15 martie 2014

Daca e St Patrick's Day, e parada!


Anul trecut, pe vremea asta, petreceam intr-un pub irlandez. Chiar de Saint Patrick's Day (n-am origini irlandeze). Anul acesta n-am mai ajuns in pub, in schimb maine n-o sa ratez parada organizata cu ocazia zilei nationale a Irlandei.
Daca nu va va speria vremea de maine, care nu se anunta atat de frumoasa ca cea de astazi, maine vor defila pe strazile Bucurestiului care alegorice, decorate in culorile nationale ale Romaniei si Irlandei. Li se vor alatura 150 de muzicieni si dansatori irlandezi, romani si bulgari. N-am inteles de ce si bulgari, dar ce conteaza? Prietenia intre popoare trebuie incurajata.
Circulatia autovehiculelor va fi restrictionata intre 15:00-17:00, de la soseaua Kiseleff, Piata Victoriei, Calea Victoriei si pana la Piata George Enescu. Membrii echipei de rugby Arlechinii Bucuresti vor organiza un flashmob, la care se pot alatura toti participantii la parada, aproximativ 40 de majorete vor insoti parada. Peste 60 de cimpoieri din Irlanda, Romania si Bulgaria vor asigura cadrul muzical.
Copiii care se vor alatura paradei vor primi baloane, stegulete si , daca vor, vor putea fi pictati pe fata.
Mai multi caini irlandezi, dresati sa ajute oamenii cu probleme de vedere, vor defila la parada, imbracati in pelerine verzi.
Parada se va incheia cu un dans traditional irlandez, in Piata George Enescu.
Apoi, participantii la parada se vor putea bucura de o degustare de bere neagra in Piata Valter Maracineanu (e piateta mica de langa Cismigiu, in partea dreapta, privind dinspre Kogalniceanu).
Luati ceva verde pe voi si hai la parada! I'll be there!

sursa foto: facebook

Un comentariu:

Leave a comment