vineri, 1 august 2014

Festivalul Strada Armeneasca


Uniunea Armenilor din Romania, in parteneriat cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti, organizeaza in perioada 1-3 august 2014 cea de-a doua editie a Festivalului Strada Armeneasca, care va avea loc in cadrul complexului armenesc (curtea interioara a Bisericii Armenesti, sediul Uniunii Armenilor din Romania, Centrul Cultural Armean si Strada Armeneasca).
Festivalul Strada Armeneasca este un proiect ce se adreseza tuturor bucurestenilor, carora le ofera ocazia de a cunoaste o parte din cultura armeana. In cadrul editiei de anul acesta, organizatorii au pregatit o varietate de momente artistice, printre care: concerte de muzica traditionala si moderna, spectacole de teatru, precum si dansuri traditionale.
Pe parcursul celor trei zile, vizitatorii se vor putea delecta cu produse specifice bucatariei armenesti, cafea la nisip si multe alte delicatese orientale, totul intr-un ambient placut, pe vechea Strada Armeneasca.
Bucurestenii vor putea cunoaste mai bine atat comunitatea armeana din Romania, prin intermediul expozitiei Armeni in Romania. Povestile oamenilor de langa noi, a fotojurnalistei Andreea Tanase, cat si cele mai importante monumente din Armenia, in cadrul expozitiei La umbra muntelui Ararat. De asemenea, vizitatorii vor putea vedea strazile din Bucuresti prin ochii celebrului caricaturist Cik Damadian in lucrarile expuse sub titlul Bucurestiul lui Cik Damadian.
In Bazarul ce se va intinde de o parte si de alta a strazii, vizitatorii vor putea sa-si achizitioneze bijuterii, obiecte de ceramica si handmade, dar si carţi, icoane sau ilustraţii cu motive armenesti, descoperind astfel o mica parte din Armenia.
La eveniment sunt invitate sa participe si alte minoritati precum grecii, evreii, rromii si polonezii, care vor imbogati programul festivalului, prin spectacole de muzica si dansuri traditionale.
Si, pentru ca evenimentul se adreseaza bucurestenilor de toate varstele, copiii vor avea parte de un program numai al lor, ce cuprinde teatru si ateliere de creatie, precum si de un spatiu special amenajat in care vor vedea cum o jucarie imaginata de ei poate deveni realitate prin imprimarea 3D.
In cele trei zile ale festivalului, cei prezenti la eveniment vor avea prilejul sa viziteze Biserica Armeana si sa obtina informatii interesante despre limba si cultura armenilor. Sambata, 2 august, bucurestenii vor avea ocazia sa cunoasca orasul Armenopolis, printr-un documentar realizat de Florin Kevorkian,iar duminica vor putea viziona mediu-metrajul Cand moartea intarzie sa apara.
PROGRAM: vineri, 1 august, intre orele 16:00 – 22:00, si sambata si duminica, 2 -3 august, intre orele 10:00 – 22:00.
Accesul la toate manifestarile din cadrul festivalului este liber.
Mai multe detalii despre eveniment, precum si programul complet al festivalului, sunt disponibile pe: www.stradaarmeneasca.ro
Organizatorii evenimentului sunt: Uniunea Armenilor din Romania (UAR) si Organizatia Tineretului Comunitatii Armene (AYO)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment