vineri, 25 iulie 2014

Piata Traneasca si Mester(Esti)!
In plina vacanta de vara, va asteptam cu mic cu mare, la Targul Piata Taraneasca si Mester(Esti)!, organizat in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, de vineri, 25 iulie, pana duminica, 27 iulie 2014, intre orele 10-18.

Puteti degusta si targui: colaci si tot felul de cofeturi, placinte de Turnu, poale-n brau si Cozonac Domnesc, turta dulce si covrigi, miere, dulceturi si zacusti, siropuri, tuica si alte bunatati. Gratarele vor fi incinse si ceaunele vor sfarai cu mancaruri pregatite la fata locului, dupa retete taranesti, de pe plaiuri dambovitene: varza noua cu costita afumata, fasole cu ciolan si ciuperci cu branza de burduf.
Mesteri populari si artizani din toate zonele tarii, mesteresc si expun diverse obiecte: ceramica, obiecte din piele, mic mobilier pictat, oale, linguri, cauce si ibrice de alama, ii si marame, scoarte si cergi, icoane si pristolnice, bijuterii, zgardane, obiecte realizate din lana si crosetate, casete si cutii, brose si vestimentatie, toate realizate de mana, cu pricepere.

In curtea interioara, negustorii va asteapta intr-o lume cu obiecte vechi (cufere, mobilier taranesc, ceramica veche taraneasca, unelte gospodaresti, roti de car, ii si fote, covoare si diverse tesaturi taranesti, tablouri, bijuterii, carti, carti postale, portelanuri, patefoane etc.).

Copiii mari si mici sunt asteptati la atelierele de creativitate, sambata si duminica:
Roata olarului – demonstratie si atelier de olarit cu Fam. Iorga din Horezu, jud. Valcea;
Icoane pictate pe lemn, cu Florentin Cantaragiu din Moara Vlasiei – 0744 101 022;
Pictura pe ceramica – figurine de lut si obiecte casnice cu Mariana Serban din Bucuresti 0746 154 957;
Tablouri din flori – Dan Marinescu din Ploiesti, jud.
Prahova
0745 862 063.

In perioada 25 – 27 iulie 2014, intre orele 10 si 18, e prilej de tocmit si de stat la povesti cu mesterii, de plimbat, de admirat si de targuit, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman!

Intrarea este libera.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment