miercuri, 23 iulie 2014

Despre Train Delivery



Gara de Nord din Bucuresti se transforma intre 25 si 27 iulie 2014 in locul de intalnire al pasionatilor de arte, muzica, filme si trenuri pentru a doua editie a Train Delivery, eveniment urban-feroviar care isi propune sa revitalizeze un spatiu simbolic al Bucurestiului.
Train Delivery vine in continuarea initiativei Street Delivery pentru spatiu public de calitate si este organizat de Fundatia Carturesti si CFR cu o finantare ARCUB.
La Train Delivery veti redescoperi un monument istoric. Inaugurata in 1872, acesta este cel mai important nod feroviar al Romaniei: 200 de trenuri si 10.000 de oameni trec zilnic prin ea. Putini dintre ei stiu ca Gara de Nord a rezistat bombardamentelor Aliatilor in 1944 si ca Ceausescu planuia sa o darame. Si mai putini au intrat in Salonul Regal construit special pentru vizita Imparatului Franz Joseph al Austro-Ungariei, un spatiu fabulos in care Carol I isi astepta cuminte trenul personal. Aproape nimeni nu mai stie ca la etajul Garii de Nord se afla o sala de spectacole de 450 de locuri sau ca Muzeul CFR gazduieste una dintre cele mai interesante diorame cu trenuri electrice in miniatura din Romania.

Ce se intampla la Train Delivery? Timp de 3 zile, va puteti plimba dintr-un compartiment in altul al trenului de la linia 14, trecand prin expozitii, spectacole, un restaurant pe sine si alte instalatii urbane. In timpul asta cativa dintre cei mai buni artisti graffiti din Romania vor desena trenul pe exterior, iar muzica va umple peronul, alaturi de zeci de proiecte gandite sa redea garii fascinatia pe care o merita. Tot pe linia 14 vom fi martorii unui proces de reconversie a unui vagon de marfa intr-o cafenea, librarie si loc de intalnire printr-o interventie plastica-sculpturala care presupune decuparea tablei acestuia si transformarea ei in obiecte de mobilier.
Lucrurile nu se termina pe peron – veti putea vedea Gara asa cum nu ai mai cunoscut-o niciodata, de la Muzeul CFR (unde orice parinte ar trebui sa-si duca copilul), Salonul Regal (unde nostalgicii si iubitorii arhitecturii vor avea parte de dezbateri cu cei mai interesanti intelectuali ai momentului), Sala de Spectacole (unde vei urmari filme care tin de cultura feroviara, precum „Trenuri bine pazite” de Jiri Menzel), salile de asteptare, Salonul Mama si Copilul, crasmele traditionale, ba chiar si locul de unde doamnele Garii de Nord anunta mersul trenurilor.
In urma unui concurs de proiecte, ARCUB finanteaza la Train Delivery scena de muzica si cea de graffiti, asa ca asteptati-va la sunete colorate si la o intreaga simfonie de spray can-uri. De asemenea, ii vei putea asculta pe Silvia Dumitrescu & Discoteca, Rodion, Avant’n’Gard, plus veti avea parte de o duminica plina de jazz. Printre grafferi ii veti intalni pe Sweet Damage Crew, IRLO, Kero, ERPS, Dablef si multi altii.
Program
Scena peron 14
Vineri 25.07
19:00 – Rodion G.A.
21:00 – Soare Staniol
Sambata 26.07
16:00 – Discoteca
21:00 – Silvia Dumitrescu
Duminica 27.07
19:00 Tzuc & Petzi Live
21:00 Javra
Sala de asteptare
O!PLA ACROSS THE BORDERS (Institutul Polonez)
proiectii  V: 16-20; S,D: 12-20;

Intrarea la eveniment este libera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment