marți, 28 octombrie 2014

KINOdiseea - festival international de film pentru copii

Festivalul International de Film pentru Copii "KINOdiseea" se va desfasura anul acesta in perioada 14-19 noiembrie, la Cinema Studio si Cinemateca Eforie din Capitala. Competitia oficiala va cuprinde 15 filme, iar sectiunea Panorama, peste 100 de scurtmetraje, dedicate atat celor mici, cu varste cuprinse intre 3 si 15 ani, cat si celor mari, iubitori ai genului.

Programul evenimentului, care va avea loc la Cinema Studio si Cinemateca Eforie, include sase zile de filme, animatii 3D, o competitie cu cele mai noi productii internationale pentru publicul tanar, in premiera in Romania, completate de o retrospectiva cu pelicule clasice, numeroase scurtmetraje europene pentru cei mai mici spectatori, workshopuri de educatie cinematografica, sesiuni de intrebari si raspunsuri cu echipele de filmare, petreceri tematice si intalniri cu actori si regizori straini.

Competitia oficiala va cuprinde 15 filme, iar sectiunea Panorama, peste 100 de scurtmetraje, dedicate atat celor mici, cu varste cuprinse intre 3 si 15 ani, cat si publicului amator de povesti fara varsta.
Anul acesta, competitia va fi prezidata de un juriu de copii ales in urma unui concurs. Toti copiii iubitori de film, cu varste intre 8 si 14 ani, sunt invitati sa trimita o scurta recenzie a unui film, (intre 100 si 250 cuvinte) la adresa contact@kinodiseea.ro, pana la 31 octombrie. Castigatorii vor avea parte de o experienta unica, de sansa de a urmari gratuit cele mai bune filme, de a cunoaste profesionisti din lumea filmului si de a se bucura de numeroase surprize.

Pe langa proiectii, KINOdiseea organizeaza ateliere unde copiii interactioneaza cu profesionisti din domeniul cinematografiei: regizori, producatori, directori de imagine, scenografi, costumieri si monteuri ii vor introduce pe cei mici in culisele cinematografiei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment