luni, 21 ianuarie 2013

Nordic Walking sau mersul nordic

herastrau

Nordic Walking este, asa cum sugereaza si numele, originar din nord, mai precis din Finlanda. La noi in tara nu este foarte cunoscut, fapt pentru care putini stiu ca solicita aproape 90% din muschii corpului, fiind cel mai solicitant tip de miscare, dupa inot.

Avantajele Nordic Walking-ului ar fi ca poate fi practicat indiferent de anotimp si nu este costisistor. Investitia se face la inceput si consta in:

-bete - se gasesc in magazine specializate sau se pot comanda online. Pret: 60-160 lei

-pantofi sport cat mai comozi, speciali pentru plimbare, mers pe jos. Pret: in functie de buget

-un trening comod si lejer. Pret: in functie de buget

Betele trebuie alese astfel incat sa nu depaseasca 70% din inaltimea corpului. Totul trebuie inceput usor, ca o plimbare in parc. Spatele trebuie tinut drept, pasii mari, alternand: piciorul drept+mana stanga cu piciorul stang+mana dreapta, sprijinindu-te cat mai tare in bete. Batul trebuie infipt in pamant in dreptul calcaiului. In cazul in care miscarea se desfasoara pe trotuar in parc, evident ca batul nu poate fi infipt in asfalt, in schimb se poate apasa mai tare, impingand corpul in fata.

De asemenea, cine practica regulat Nordic Walking beneficiaza de urmatoarele avantaje:

  • intarirea sistemului cardio-vascular

  • intarirea sistemului imunitar

  • arderea grasimilor

  • intarirea musculaturii

  • o stare psihica foarte buna

  • o modalitate excelenta de socializare

Ne vedem in parc? :)

4 comentarii:

  1. Să înţeleg că mersul nordic e un fel de mers cu beţe? :) Instrumentele se pot improviza sau e musai să fie cumpărate cele speciale?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e un fel de mers cu bete :) Betele nu se pot improviza, ci trebuie sa fie speciale pentru asa ceva. De asemenea, este bine sa practici nordic walking cu un trainer. Iti recomand: https://www.facebook.com/nordicwalking.romania?fref=ts

      Ștergere

Leave a comment