vineri, 7 iunie 2013

Destinatie de weekend: Cabana Bolboci

Daca v-ati saturat de aglomeratia urbana si nici Valea Prahovei sau culoarul Rucar-Bran nu va mai satisface dorinta de evadare in natura, va recomand Cabana Bolboci, aflata la o distanta de maxim 2 ore de mers, din Bucuresti.
Am plecat spre Cabana Bolboci intr-o sambata dimineata. N-am mai stat la cabana decat o singura data, impinsa de imprejurari, mai precis la Babele, pentru ca din cauza unei furtuni n-a mai mers telecabina si n-am mai putut cobori in Busteni. :D
Drumul spre Cabana Bolboci este destul de simplu: Bucuresti - Sinaia si de acolo, in stanga, direct spre cabana. Din Sinaia pana la cabana drumul nu este asfaltat, dar este ok, fiind pavat cu piatra.
Rezervari am facut cu cateva zile inainte, o camera tripla cu baie. Camera nu arata extraordinar, dar pentru o cabana este destul de ok. Important este ca a fost curat, am avut baie in camera, apa calda etc.
Cabana Bolboci se afla situata la o altitudine de 1460 m, pe malul lacului Bolboci, lac de baraj al raului Ialomitei. A fost construita intre anii 1926-1928, cu ajutorul fratilor Schill care exploatau padurile de brazi din Valea Ialomitei, in interes turistic. Cabana a fost initial construita din lemn si acoperita cu sindrila, iar cazarea se facea numai pe perioada verilor pentru ca nu avea sistem de incalzire, situatie rezolvata in anul 1971, cand cabana este acoperita cu tabla si incalzita, putand oferi cazare si pe timpul iernii.

Cabana Bolboci are 60 locuri de cazare, iar sala de mese o capacitate de 70 de locuri, unde se poate servi masa pregatita numai din produse naturale, pregatite in gospodaria proprie a cabanei Bolboci, motiv pentru care nu va asteptati la o varietate de feluri de mancare.
De pe terasa suspendata a cabanei, cu o capacitate de 100 locuri, se poate admira cea mai spectaculoasa priveliste oferita de masivul Bucegi.
Trasee in zona:
Cabana Bolboci-Cheile Zanoagei
Cabana Bolboci-Cheile Tatarului  - foarte frumoase, genul celor vazute in filmele cu Margelatul :)
Cabana Bolboci-Pestera Ialomitei, Schitul Pestera
Cabana Bolboci-Canion Horoaba
Cabana Bolboci-Cheile Orzei
Cabana Bolboci-Cheile Coteanu
Cabana Bolboci-Padina, Zanoaga, Scropoasa
Cabana Bolboci-Sfinx, Babele
Cabana Bolboci-Vf. Omu
Cabana Bolboci-Crucea Caraiman
Cabana Bolboci-Cariera (cea mai inalta cariera de calcar din Europa)
Cabana Bolboci-Pestera Ursilor-monument speologic
Mai nou cica este permis si pescuitul la pastrav in Lacul Bolboci 


Pentru ca sambata ne-am invartit mai mult prin zona, cabana si lac, duminica am mers spre Pestera Ialomitei (sau Pestera Ialomicioara) si spre Schitul Pestera din apropiere.

Pestera Ialomitei este una dintre cele mai cunoscute si totusi una dintre cele mai putin vizitate pesteri din Romania. Intrarea se face printr-un schit, sapat parca in munte. Este recomandat sa aveti la voi o lanterna, pentru ca pestera Ialomicioarei nu este in totalitate electrificata. Noi am avut o lanterna frontala, care s-a dovedit a fi foarte utila.
Pestera Ialomitei





Schitul Pestera


Dupa ce am vizitat cele doua obiective de mai sus am pornit spre casa. Cum se facuse ora mesei, am facut un scurt popas in Sinaia, la Cutitu d'argint. Mare greseala! :)) Restaurantul  este pe sistemul "all you can eat", cu muuulte feluri de carne, iar ca si garnitura: chips si iahnie de fasole, asortate cu salata de varza. Toata carnea ne-a fost adusa pe rand la masa (8 feluri!!), pe un cutit de argint (de aici si numele restaurantului). Dupa ce am "degustat" toate specialitatile am fost intrebati care dintre feluri ne-a placut mai mult, pentru a putea fi serviti ... De parca dupa atata carne ar mai fi putut intra ceva in stomac!!! :)) Mancarea a fost foarte buna, fiecare fel de carne fiind lasat la macerat in condimente specifice! Pretul a fost de 40 lei/persoana, totul inclus, mai putin bauturile. Copiii nu platesc.


Contact Cabana Bolboci:
Cabanier: Familia Nache
Telefon: 0722 829367; 0723 682940
Cabana are parcare proprie chiar in fata.

Un weekend minunat in natura va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment