vineri, 28 iunie 2013

Destinatie de weekend: Comana



O destinatie ideala pentru weekend sau chiar pentru o zi din weekend!
Aflata la o distanta de aproximativ 38 km fata de Bucuresti, pe drumul ce duce catre Giurgiu (iesire pe la Jilava), rezervatia naturala Comana se intinde pe o suprafata de 24963 ha. In drum catre rezervatie sunt doua obiective turistice importante: Manastirea Deltei Neajlovului (pe care n-am vizitat-o, dar pe care o voi vizita cu siguranta data viitoare) si Manastirea Comana.



Manastirea Comana a fost ridicata in timpul lui Radu Serban (1588) si refacuta de Serban Cantacuzino (1700) si este construita pe ruinele unei manastiri ctitorita de legendarul Vlad Tepes (1461). Avand in vedere schelele aflate in curtea manastirii, tind sa cred ca edificiul se afla in plin proces de restaurare. In partea dreapta a intrarii se poate cobori pe niste trepte ce duc catre un lac, unde sunt amenajate mici foisoare, numai bune pentru un popas de o gustare. Nu se plateste taxa de intrare si vizitare.



Parcul natural Comana a fost constituit pe baza documentatiei tehnice si stiintifice elaborate inca din anul 1954 de catre Academia Romana, in vederea protejarii a doua specii deosebite: Rezervatia Stiintifica de ghimpe (Ruscus aculeatus) si Rezervatia Stiintifica de bujor (Paeonia peregrina). Acestor doua rezervatii li s-a adaugat incepand din anul 2004 Balta Comana. In zona au fost identificate foarte multe specii de flora si fauna protejate.


Parcul de aventura Comana cuprinde doua trasee pentru copii si trei trasee pentru adulti de dificultate progresiva (usor, mediu si dificil) si o tiroliana peste lac. Parcul include o serie de elemente suspendate la diferite inaltimi, elemente care se parcurg folosind echipamentul corespunzator prin traversare sau catarare.
Parcul de Aventura Comana este deschis permanent.(programul de functionare este zilnic: 09.00-19.00)
NU se fac REZERVARI in timp de WEEK-END.



Un lucru demn de stiut este acela ca exact langa Aventura Parc Comana se poate servi masa sau chiar innopta, la Hotel Casa Comana. Preturile sunt decente, avnd in vedere ca este cam singurul loc unde se poate servi masa in zona de proximitate a rezervatiei: 6 lei o bere la draft, 7 lei o cafea, 6 lei un ceai, mititei 5 lei/ bucata, 15 lei ceafa de porc, 7 lei cartofi la cuptor cu rozmarin etc. Meniul nu este bogat, dar este ok. Un lucru pe care l-am remarcat si pentru care le dau o bila alba: la ora 16:00 nu mai aveau o parte din meniu. Stiu ca multi ar tinde sa creada ca managerul nu stie sa se organizeze si sa faca o estimare a consumului, insa eu am apreciat ca totul este proaspat, cumparat in cantitati limitate, fara a fi tinute de ola o zi la alta sau mai rau, de la un weekened la altul. De altfel nici nu prea aveau cum sa faca asa , pentru ca totul este expus in vitrine frigorifice si se prepara apoi in fata consumatorului.


Ca o concluzie, la Comana pot avea parte de aventura si cei mari si cei mici, datorita activitatilor pe care le puteti face aici:
  • pescuit
  • plimbari cu bicicleta in Parcul Natural Comana
  • plimbari cu caiacul
  • plimbari cu barca cu vasle
  • plimbari cu barca cu motor (inca o bila alba: barcile au motor electric sa nu polueze si sa nu faca zgomot)
  • tiroliana
  • vizita la casa memoriala Gellu Naum -  unul dintre marii scriitori suprarealisti din Romania
  • Weekend placut!

Un comentariu:

  1. Tot la Comana mai puteti vizita Fantana cu Nucu', in padure, Gara Comana din 1869 si Atelierul-Muzeu Moara de hartie - www.moaradehartie.ro.

    RăspundețiȘtergere

Leave a comment