miercuri, 19 noiembrie 2014

Film rus la ArCuB

Organizatorii Targului de carte Gaudeamus 2014, in colaborare cu ArCuB , propun doua seri dedicate filmului rus, pe 19 si 20 noiembrie. Rusia este tara invitata la editia de anul acesta a targului. Vor lua parte la evenimentul de la ArCuB criticul de film Maria Kuvsinova si scriitorul Zahar Prilepin.
19 noiembrie
ora 17.30 - Cinematografia din diversele regiuni ale Rusiei – Maria Kuvsinova
Criticul de film Maria Kuvsinova va face o prezentare deschisa despre noile tendinte din filmul rusesc, noi regizori, stilul lor de lucru si cum se dezvolta fimul rusesc in diverse regiuni precum Iakutia, Buriatia, Siberia.
ora 19.00 - Optarul (2013), regia Alexei Uciteli (intrare libera)
Filmul a fost prezentat in numeroase festivaluri de film. Dupa proiectie, va avea loc o sesiune de Q&A cu autorul scenariului, scriitorul Zahar Prilepin.
Joi, 20 noiembrie
ora 18.00 - Specificul ecranizarii literaturii ruse clasice – Maria Kuvsinova. Vor fi analizate comentariile criticilor si expertilor si vor fi prezentate fragmente din ecranizari celebre.
ora 19.00 - Seara Alexei Balabanov – regizorul cult, decedat recent. Maria Kuvsinova, isi va prezenta cartea, „Balabanov”, care contine o descriere amanuntita a vietii si operei unuia dintre cei mai importanti regizori rusi din ultimele doua decenii, Alexei Balabanov.
Prezentarea va fi urmata de proiectia filmului Ea toje haciu / Vreau si eu (intrare libera), ultimul film al regizorului rus, in care patru personaje calatoresc spre locul mistic denumit Clopotnita Fericirii, situat in apropierea unei centrale nucleare demult oprite. Muzicianul, banditul, prietenul sau Matvei, impreuna cu batranul sau tata, precum si o prostituata incearca sa gaseasca acest loc misterios pentru a dobindi fericirea. Insa la Clopotnita Fericirii, dupa cum se stie, „multi sunt chemati, dar putini alesi”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment