vineri, 14 noiembrie 2014

UrbanEye Film Festival

13 – 16 noiembrie 2014, Cinema Elvira Popescu, Bucuresti
UrbanEye este primul festival din Romania care promoveaza discutia despre mediul construit si viata urbana prin intermediul filmului – documentar, artistic, scurt metraj sau animatie.
Orasul si arhitectura interfereaza cu felul in care traim in fiecare moment, fara a fi de regula constienti de acest lucru. UrbanEye urmareste incitarea interesului publicului pentru oras si arhitectura, folosind filmul ca mediu familial si totodata complex.
Mai mult decat atat, UrbanEye vizeaza crearea de legaturi dinspre arhitectura si urbanism catre alte domenii, prin constituirea unei platforme care aduce impreuna oamenii cu preocupare pentru mediul in care traiesc.
Editia de anul acesta aduce patru zile de proiectii de film (11 filme din 7 tari si din spatii culturale extrem de diverse) insotite de ateliere, dezbateri si evenimente pentru copii, toate abordand cele mai neasteptate si actuale aspecte ale vietii urbane.
Selectia de filme in care orasul si arhitectura sunt subiecte si actori deopotriva e structurata in 3 sectiuni (Autentic vs. Simulacru, Case fara oameni si oameni fara case, Interferente) care ajuta publicul sa se orienteze si totodata imbogatesc subiectele abordate. De asemenea festivalul este o ocazie unica de a vedea o serie de filme in premiera in Romania.
Atelierele si dezbaterile vor pune in context subiectele ilustrate prin filme, dar mai ales vor provoca spectatorul sa (isi) descopere un nou mod de a privi lucrurile: privirea urbana.

Programul poate fi studiat aici: http://urbaneye.ro/program/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment