vineri, 22 martie 2013

Sătic, comuna Rucăr - rezervația Piatra Craiului

satic1

Nu stiam despre existenta acestei localitati pana cand nu am avut ocazia sa petrec acolo cateva zile. Satul Satic apartine comunei Rucar, jud. Arges, si se afla la jumatatea drumului ce uneste orasul Pitesti cu Brasov, pe raul Dambovita (acces Campulung-Podul Dambovitei). Zona face parte din Parcul National Piatra Craiului, o zona speciala de conservare a florei si faunei (garofita Pietrei Craiului, macul galben, floarea de colt, capra neagra, urs, ras, lilieci, fluturi etc.). In rezervatia Piatra Craiului se gasesc aproximativ 30% dintre speciile superioare de plante care se intalnesc pe teritoriul Romaniei (www.pcrai.ro)

satic3

Cateva atractii in zona:

Barajul Satic. Barajul reprezinta in stavilar de beton, de 15 m inaltime si 18 m lungime, prevazut cu 3 deschideri. Aici se poate pescui pastrav in amonte  de lac in perioada primavara-vara, iar iarna se poate da la copca pe lacul inghetat. La baraj de ajunge pe jos, indiferent de pensiunea la care esti cazat.

Barajul Pecineagu. Considerat unic prin sistemul de palnie de supraplin din Romania, barajul este un important punct de atracţie al satului Satic. Barajul Pecineagu este situat in depresiunea dintre muntii Piatra Craiului si muntii Iezer-Papusa. Barajul are o inăltime de 107m si o lungime la coronament de 267m.

Pestera Ursilor sau Pestera Coltul Surpat . Se afla situata pe Valea Dambovitei, in Cheile Plaiului Mare. Intrarea in pestera se poate observa pe versantul din partea dreapta a raului, pana la gura ei existand o scara de beton. Pestera este declarata Rezervatie Naturala, are 370 m lungime, doua sali si se poate parcurge in orice anotimp. Pestera nu este luminata.

satic2

Cazare in Satic:

Initial un sat de ciobani, satul se intinde in prezent pe 10 km si ofera posibilitatea petrecerii timpului liber in aer curat, la una dintre pensiunile construite in zona:

Pensiunea Piatra Craiului Pret camera dubla: 100 lei/noapte Tel: 0740.316.555; 0740.316.556 www.pensiuneapiatracraiului.ro

Pensiunea Pappacabana Pret camera dubla: 80 lei/noapte (cursul saptamanii) si 110 lei/noapte (weekened) Tel: 0745.109.381; 0747.069.281 www.pappacabana.ro

Pensiunea Cheile Dambovitei Tel: 0744.591.155; 0744.699.922 http://cheiledambovitei.blogspot.ro/

Pensiunea Coral Pret camera dubla: 70 lei/noapte (cursul saptamanii) si 80 lei/noapte (weekend) Tel: 0744.305.368 www.cic.ro

Pensiunea Cabana Padurarului Pret camera dubla (fara baie) 60 lei/noapte (cursul saptamanii) si 65 lei/noapte (weekened) Tel: 0740.163.033; 0746.066.321

Cabana Padurarului 2 Pret camera dubla: 70 lei/noapte (cursul saptamanii) si 80 lei/noapte (weekend) Tel: 0740.163.033

Pensiunea Pomicom Pret camera dubla: 110 lei/noapte Tel: 0744.530.290 www.pomicom.ro

Cabana Miraj Tel: 0755.680.158 Mail: office@cabanamiraj.ro www.cabanamiraj.ro

satic4

5 comentarii:

  1. Stimati domni,
    Va scriu acest mesaj deoparece consider ca nu ar trebui sa mai includeti in baza dvs de date o unitate care m-a dezamagit total- Pomi-com – Satic.
    Din pacate am crezut in reclama de pe site-ul de prezentare si am petrecut cel mai prost revelion din ultimii 50 de ani de viata! Nu o recomand nimanui, cu exceptia factorilor de control care ar trebui sa o inchida urgent ! Camerele mari sunt numai in reclama, exista camere fara dulap sau noptiera incat fie lasi hainele pe pat fie le agati, cum poti, pe toate in 2 cuiere. In camerele de deasupra bucatariei nu se poate aerisi decat daca ai pasiunea mirosului de mancare gatita ca aer curat.
    Peria la WC nu s-a inventat inca, iar timp de 5 zile nimeni nu a luat macar gunoiul din cosul existent la baie.
    Mâncarea prost gatita (am mancat pilaf nefiert la fel si legumele), resturile de la o masa s-au refolosit la alta masa, ca sa nu se piarda nimic.
    Am mancat mamaliga in 4 zile cata nu as fi mancat in tot anul, practic era mereu servita fie ca un fel de bulz, la care s-au refolosit ouale fierte nemancate dimineata, fie ca garnitura la pastrav, tochitura si in general la orice.
    Sala de mese a fost intesata cu 88 persoane desi nu cred ca are mai mult de 55-60 m.p. astfel incat a fost o sauna perpetua cu miros de cantina de cazarma. Nu exista nici un fel de ventilatie.
    Apa minerala Borsec nefolosita integral in noaptea de revelion a fost comasata din mai multe sticle si apoi s-a servit in ziua de 1.
    Ciorba de burta si pe oase afumate a fost aceeasi zeama doar ca intr-una s-a adaugat burta partial fiarta iar in celalata oase afumate. Nici un gust, nici acru, nici sarat.
    Sapunul de la dispersoarele din bai este de cea mai proasta calitate, recipientele initiale fiind gaurite si reumplute cu o solutie dubioasa albastruie lesiatica.
    Si nici un fel de factura sau chitanta nu a existat. Va rog nu pacaliti prin gazduirea pe site-ul dvs alti potentiali clienti.
    Va multumesc pentru intelegere si sper ca astfel de unitati sa dispara cat mai curand din peisajul turistic romanesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua!

      Lista cu pensiuni prezentata reprezinta doar sugestii de cazare, nu recomandari.
      Va multumesc pentru comentariu si imi pare rau ca a trebuit sa treceti printr-o astfel de experienta...

      Ștergere
  2. Eu am fost multumit de mancarea de acolo, ospitalieri, totul super ok. Si am venit cu autocar de 50 de persoane. Este adevarat ca la nivelul de detaliu la care prezinta Doamna pensiunea respectiva, o inteleg perfect. Cine ajunge in zona are de unde alege cazare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V-ati cazat in zona? Poate ne faceti o recomandare. :)

      Ștergere
    2. Poate ne spuneti cate ceva si despre preturile la mancare, va rugam. :)

      Ștergere

Leave a comment