miercuri, 27 noiembrie 2013

Jocurile Foamei - Sfidarea





Jocurile Foamei – Sfidarea (The Hunger Games: Catching Fire) reprezinta a doua parte a filmului (prima parte a aparut in 2012). Daca nu ati vazut prima parte, va descriu pe scurt despre ce este vorba si apoi va spun despre partea a doua.
Actiunea se intampla undeva in viitor, in tinutul Panem (ruinele continentului America de Nord), alcatuit din 12 districte. In fiecare an, Capitoliul (simbolul puterii asupra celor 12 districte) organizeaza un concurs diabolic, numit Jocurile Foamei. Practic, 24 de reprezentanti ai celor 12 districte (cate 2 persoane/district) participa la o lupa pe viata si pe moarte, televizata si urmarita de catre toata comunitatea. Dintre acestia doar unul este castigator. Numai ca eroii principali conving prin idila de dragoste ce se naste intre ei si sunt declarati impreuna castigatori: Katniss si Peeta.
In partea a doua, The Hunger Games: Catching Fire, Katniss si Peeta revin in districtul 12 din care fac parte, sperand la o viata linistita, insa sunt fortati sa faca un Tur al Invingatorilor prin toate districtele, unde incepusera sa apara zvonuri despre o eventuala revolta impotriva Capitoliului si a jocurilor. Cei doi trebuie sa convinga natiunea si conducatorii ca sunt indragostiti nebuneste unul de celalalt, insa oamenii sunt prea inversunati si porniti impotriva sistemului.
Conducatorul hotaraste ca Jocurile Foamei sa aiba loc intre castigatorii anilor precedenti, din fiecare district, pentru a scapa in acest fel de cei doi eroi, Katniss si Peeta, sursa revoltelor. Pericole, suspans, sange, groaza sunt cuvintele care descriu cel mai bine ceea ce urmeaza si  ceea ce m-a lipit de cateva ori in scaunul de cinema J Participantii reusesc sa invinga sistemul, Katniss este salvata, de Peeta nu se stie nimic, iar filmul se termina destul de brusc, anuntand si partea a treia, “The Hunger Games: Mockingjay”, care va rula in cinematografe in noiembrie 2014 si noiembrie 2015 (doua parti). Din distributie va face parte Julianne Moore.
Filmul merita vazut la cinema. Efectele speciale sunt deosebite pana in cel mai mic detaliu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment