luni, 23 decembrie 2013

Cozonac cu rahat, cacao si coacaze


Ingrediente
(pentru 2 cozonaci)

  • 6 oua
  • 250 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 250 ml unt topit + ulei (cantitati egale)
  • 50 gr drojdie
  • vanilie
  • 1 kg faina
  • Pentru umplutura: rahat, cacao, coacaze


Drojdia se dizolva cu putin zahar si se pune in mijlocul fainii, acoperindu-se cu putina faina, ca sa creasca.
Se amesteca ouale cu zaharul si laptele impreuna cu vanilia si se incalzesc putin pe foc, apoi se adauga peste drojdie, in faina. Se framanta aluatul pana se incorporeaza toata faina.
Se topeste untul peste care se adauga uleiul si se incorporeaza treptat in aluat, prin framantare.
Cam asta este tot!
Se lasa la crescut, se intinde, se adauga cacao rahat si coacaze. Se ruleaza foaia si se baga la cuptorul incalzit  la 180 grade. Se coace cam 40 minute.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment