Nu e toamna, dar daca tot am gasit prune in piata am
zis sa fac (din nou) aceasta reteta senzationala de tarta rustica cu prune, dupa
o reteta pe care am gasit-o pe Caietul cu retete.
Ingrediente:
Aluat:
50 gr unt
50 gr zahar pudra
125 gr faina
3 linguri apa
1 ou
Umplutura:
1/2 kg prune
2 linguri zahar
cativa fulgi de migdale
un praf scortisoara (optional)
Uns:
1 galbenus
50 gr unt
50 gr zahar pudra
125 gr faina
3 linguri apa
1 ou
Umplutura:
1/2 kg prune
2 linguri zahar
cativa fulgi de migdale
un praf scortisoara (optional)
Uns:
1 galbenus
Pentru
inceput, am frecat untul cu zaharul pudra, dupa care am incorporat oulsi apoi
am adaugat apa si faina. Compozitia rezultata am pus-o la rece pentru 30 de
minute, dupa care, am framantat aluatul si l-am intins intr-o foaie subtire.
Foaia am pus-o intr-o tava (pe hartie de copt), in mijlocul careia am pus
umplutura peste care am presarat fulgi de migdale. Marginile le-am adunat apoi
peste umplutura, exact ca in imagini si am uns cu galbenus de ou. Am pus la
copt pentru 30 de minute, la temperature de 180 de grade (cuptor electric).
PS:
caisele sau piersicile pot inlocui cu success prunele (testat)!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Leave a comment