vineri, 25 iulie 2014

Cu bastonul prin Bucuresti


Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate – ARCEN lanseaza un inedit traseu-cultural al Capitalei, in cadrul proiectului „Cu bastonul prin Bucuresti”, sambata, 26 iulie 2014, de la ora 11.00, in fata Ateneului Roman.
Proiectul „Cu bastonul prin Bucuresti”, desfasurat in perioada 26 iulie – 7 septembrie, cuprinde anul acesta 14 tururi ghidate gratuite, desfasurate pe un traseu de 2 km, in fiecare sambata de la ora 11.00 si duminica de la ora 18.00, avand de fiecare data ca punct de pornire Ateneul Roman.  
Cea de-a cincea editie a proiectului „Cu bastonul prin Bucuresti” se desfasoara sub semnul aniversarii celor 555 de ani ai Capitalei, echipa organizatoare pregatind in acest an atat pentru bucuresteni cat si pentru turisti o serie de povesti, istorii si informatii cu totul deosebite despre trecutul orasului Bucuresti.
Povestirile cuprind detalii despre cea mai mondena artera de circulatie a Capitalei, istorii despre primele tramvaie trase de cai, despre viata de noapte din Bucuresti, crime, moda si lux, dar si povesti despre chiriasi, printi, curtezane, oameni politici, gradini de vara, palate si teatre; toate acestea vor putea fi ascultate pe parcursul tururilor ghidate.
Prin intermediul noului traseu-cultural, ARCEN ii invita pe locuitorii Capitalei sa inteleaga importanta cunoasterii si conservarii memoriei orasului, a protejarii patrimoniului construit, dar si necesitatea implicarii civice in vederea salvarii identitatii orasului Bucuresti, in contextul in care lipsa viziunii urbanistice, coruptia si dezinteresul pentru patrimoniul istoric si cultural al orasului raman o realitate care domina prezentul Bucurestiului.
Proiectul „Cu bastonul prin Bucuresti”, desfasurat sub sloganul „Descopera orasul pas cu pas!”, este reluat in fiecare an, din dragoste pentru oras si pentru locuitorii lui.  
Traseul-cultural cuprinde urmatoarele strazi: Episcopiei – Știrbei Voda – Calea Victoriei – Nicolae Kretulescu – George Enescu – str. Gen. Berthelot – Banului- Biserica Amzei- Christian Tell- Bdul Dacia- Henri Coanda- Nicolae Iorga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment