marți, 8 iulie 2014

“ECC-Net: Travel App” - O noua aplicatie mobila pentru turistii europeni

Ai cumparat ceva in vacanta si la scurt timp dupa aceea ai descoperit defectiuni? Ai avut probleme cu inchirieri de masini sau cazarea la hotel atunci cand ai rezervat de acasa? A intarziat avionul pentru zborul de retur? In cazul in care vacanta se dovedeste a fi altfel decat a fost planificat, ar trebui sa stii ce sa faci si sa-ti folosesti drepturile de european. Si sa poti spune: ti-am zis eu!

Special pentru vacanta de vara reteaua Centrelor Europene ale Consumatorilor (ECC-Net) a lansat o aplicatie mobila unica: ECC-Net: Travel App. Este un prieten de calatorie indispensabil in toata Uniunea Europeana, precum si in Islanda si Norvegia. Aplicatia ajuta consumatorii sa faca fata cu brio in situatii dificile in vacanta si sa isi exprime drepturile de consumatori in limba tarii de destinatie. ECC-Net: Travel App ofera cunostinte juridice si suport lingvistic in 23 de limbi ale UE, plus norvegiana si islandeza.

Vei avea pe telefonul tau informatii despre: piete de vanzare cu amanuntul, inchiriere de masini, cazare la hotel, tratament medical, drepturile pasagerilor, transport feroviar, precum si transport cu autobuzul sau pe mare. O sectiune cu informatii utile ofera numerele de telefon importante si detalii de contact pentru situatii de urgenta.

Aplicatia este gratuita si poti sa o accesezi si offline astfel incat nu trebuie sa intri in costurile serviciului de roamning si nici nu trebuie sa cauti terase cu wireless. Aceasta este disponibila pentru dispozitive mobile cu sisteme de operare iOS, Android si Microsoft Windows si poate fi descarcata de aici



ECC-Net: Travel App a fost lansata pe 2 iulie 2014 in Parlamentul European de la Strasbourg, in prezenta comisarului european pentru protectia consumatorilor, Neven Mimica si europarlamentarului Andreas Schwab.

ECC-Net: Travel App este un proiect comun al tuturor celor 30 de membri ai ECC-Net. Exista cate un centru european al consumatorilor in fiecare stat membru al UE, precum si in Norvegia si Islanda, care ofera ajutor si consiliere gratuite consumatorilor. Centrele sunt co-finantate de Uniunea Europeana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment