vineri, 5 septembrie 2014

Plaje din Lefkada

Plaja Porto Katsiki. Este una dintre cele mai frumoase plaje pe care le-am vazut vreodata. Citeam undeva ca figureaza in top 10 cele mai frumoase plaje din Europa. Apa este de un turcoaz pur, limpede, foarte curata, cu nisip grunjos. La Porto Katsiki se ajunge coborand pe scari sapate in stanca, abordabile si de catre copii. Ceea ce m-a surprins placut la aceasta plaja (neamenajata) era ca un restaurant din zona facea livrari pe plaja, pentru o comanda minima de 5 EUR, de la aperitive (tzatziki, zucchini etc.) pana la souvlaki, gyros si alte specialitati.





Plaja Egremni. Ei..pana la plaja Egremni am tot facut glume despre cum ar fi daca am uita ceva in masina. Si ca sa intelegeti despre ce vorbesc, ca sa ajungi la plaja Egremni trebuie sa cobori 350 de trepte sapate in stanca. Evident ca am uitat si scarile au fost urcate si apoi din nou coborate, ca la plecare sa fie urcate din nou. Dar care e farmecul vacantei daca nu se intampla cate ceva, de care sa te amuzi si despre care sa povestesti prietenilor la intoarcere?  Pret sezlong: 3 EUR. Jos exista un beach bar cu preturi foarte ok, iar sus, inainte de a cobori scarile, un restaurant cu cateva feluri de mancare.




Plaja Kathisma. Plaja este amenajata cu sezlonguri si umbrele, dar sunt si locuri unde va veti putea aseza linistiti prosopul de plaja. Noi am prins o zi cu valuri destul de mari, asa ca n-am stat foarte mult acolo. Ne-am reintors seara, pe la 00:00, cand pe plaja se anuntase i mare petrecere. Pustiu, nici tipenie de om, Probabil ca avusese loc ceva mai devreme.



Plaja Agios Nikitas. Plaja din satul Agios Nikitas nu este mare si nu ofera sezlonguri si nici umbrele. In schimb, intrarea in apa se face gradual, iar nisipul este destul de fin. In stanga si in dreapta plajei principale sunt alte 2 zone unde puteti face plaja. Cea din stanga o recomand dimineata, cand puteti vedea in apa cel putin 12 specii de pesti, de toate marimile si culorile. Aici am vazut pesti argintii cu dungi galbene, pesti albastri cu portocaliu, dorada, peste scorpie si multi altii. Plaja din dreapta este recomandata pentru dupa-amiaza. De aici veti putea admira un superb apus de soare. 

Plaja Mikros Gialos (Poros). Este o plaja mica, fara nisip, doar cu pietre destul de mari. Trebuie sa aveti in vedere ca daca ramaneti aici la plaja toata ziua, veti avea la dispozitie doar trei locuri unde puteti manca, singurele din zona, dar care se afla chiar in imediata vecinatate a plajei.
Plaja Nidri. Plaja din Nidri este frumoasa iar vis-a-vis sunt micile insule Heloni, Scorpio si Madouri. Apa nu are culoarea plajelor de pe partea de est a insulei, insa este la fel de curata si fara valuri.

Plaja Gialos. Accesul se face pe un drum neasfaltat, ca la aproape toate plajele.

Plaja Mylos. Accesul la plaja Mylos de face prin satul Agios Nikitas, urcand si coborand un deal. Distanta din sat pana la plaja deste de 700 metri. Foarte indicat este sa va luati la voi absolut tot ce va trebuie: bauturi, poate ceva de mancare, umbrela, crema de protectie solara etc. Asta pentru ca acolo nu veti gasi absolut nimic, in afara de alti turisti, veniti ca si voi, pe deal. Plaja este spectaculoasa, insa apa este destul de adanca, chiar de la mal. In schimb, aici nu veti auzi nici muzica si nici galagie nu este. 










2 comentarii:

  1. Este superba toata Grecia cu plajele ei, acum vazand aceste minunatii parca as fi vrut sa aleg Lefkada si nu Zakyntos, desi Zakyntos are si ea frumusetile ei ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e timpul trecut. Vine vara si anul viitor :)
    Mie parca mi-a placut mai mult Lefkada decat Zakynthos.
    N-am fost in Kefalonia, nici in Corfu. Vorbeste lumea ca e superb.

    RăspundețiȘtergere

Leave a comment