marți, 26 mai 2015

Zilele copilariei noastre, in parcul Gradina Icoanei

In acest weekend, parcul Gradina Icoanei devine paradisul copiilor!

Aflat la cea de-a 13-a editie, Gradina cu Artisti sarbatoreste copiii printr-o atmosfera de joc si de poveste, cu ”Tara, tara vrem ostasi”, catelusi si pisici, muzica, dans si costume. Cei mici vor decupa, vor picta si vor realiza impreuna, in timp ce leaga prietenii, o instalatie ecologico-fantastica dedicata naturii.
Evenimentul sustinut de Primaria Sectorului 2 isi propune sa promoveze arta si creativitatea, sub diversele lor forme de manifestare, prin crearea unui spatiu de relaxare accesibil atat artistilor profesionisti si amatori, cat si publicului larg.
Instalatie ecologico-fantastica conceputa de Creative Arts si realizata de copii
In cele doua zile, centrul de dezvoltare a creativitatii Creative Arts ii asteapta pe copii la cel mai vesel proiect de infrumusetare a unui spatiu verde.
Vizitatorii Gradinii cu Artisti vor fi intampinati de copaci decorati si inconjurati de figurine din carton, pe care copiii sunt invitati sa le imbrace cu flori, fluturi si pasari din hartie.
Indrumati de trainerii Creative Arts, cei mici vor picta, desena si decupa, vor face colaje si vor deveni artizanii unei instalatii originale, prin care vor atrage atentia asupra frumusetii naturii si, mai ales, asupra importantei protejarii ei prin activitati ecologice.
Ateliere de shodo, origami, kimono si manga
Centrul de Studii Romano-Japoneze, impreuna cu Scoala Haramitchi si Tenshin, sub indrumarea designerului Laura Caraman, organizeaza ateliere de cultura japoneza pentru copii.
Cei mici vor lua cursuri de caligrafie japoneza (shodo), vor admira kimono-urile si yukata-urile, hainele traditionale japoneze, se vor amuza rasfoind revistele de manga (benzi desenate) si vor deveni cantareti cand vor testa taiko, tobele traditionale japoneze.

Programul activitatilor este:
Sambata, 31 mai
12:00 – 13:00 Demonstratie si workshop Taiko
13:00 – 14:00 Workshop Kanzashi si Origami
14:00 – 15:00 Workshop Yukata
17:00 – 18:00 Workshop Manga
18:00 -19:00 Workshop de caligrafie japoneza (shodo) si Kimono
Duminica, 1 iunie
12:00 – 13:00 Workshop Kimono
13:00 – 14:00 Workshop de caligrafie japoneza (shodo)
14:00 – 15:00 Workshio de Kanzashi si Origami
17:00 – 19:00 Workshop de Manga si Yukata

Intrarea la evenimentul Gradina cu Artisti este libera.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment