joi, 22 mai 2014

HipTrip - primul festival de film de calatorie din Romania

In perioada 23-25 mai, la Bucuresti, va avea loc prima editie a HipTrip Travel Film Festival. Primul festival dedicat calatoriilor se va desfasura la Cinema Eforie si Cinema Union si va gazdui proiectii de film legate de calatorii si workshopuri cu profesionisti din domeniu.

Invitatul special al acestei editii este Serif Yenen, travel specialist, scriitor si regizor, care va prezenta in deschiderea HipTrip cel mai recent documentar al sau, “Istanbul Unveiled”. Filmat in 2013, documentarul spune povestea unei tinere de origine americana, care isi propune sa descopere Istanbulul altfel decât in clasicele ghiduri turistice. Cea mai cunoscuta dansatoare de belly dance din Turcia, un masor dintr-o baie publica si una dintre cele mai bogate femei din Turcia – sunt doar câteva dintre personajele intervievate in documentar.
Toate acestea, insotite de muzica celor de la Baba Zula.

Pornind de la acelasi principiu, HipTrip isi propune sa aduca la cinema povestile unor locuri, dincolo de ghidurile turistice. Timp de trei zile, la Cinema Union si Cinema Eforie vor rula filme de fictiune, documentare si scurtmetraje cu si despre calatorii. Evenimentul este dedicat atât iubitorilor de cinema, cat si tuturor celor care vor sa descopere lumea prin calatorii, prin cunoasterea de noi culturi, oameni si locuri. Pentru ca filmele inspira spre calatorie, iar calatoriile inspira filme! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment