Joia trecuta am participat la o sesiune de gatit interactiva, de la care am plecat acasa cu o gramada de retete care
se prepara extrem de rapid, simple si cu aport scazut in calorii.
Gazda evenimentului a fost Marius Tudosiei, cunoscut voua,
poate, de la Bacania Veche. Tot el ne-a si gatit. Si ne-a gatit minunat, fara sa foloseasca produse de origine animala, doar cu produse pe baza de soia, de la Inedit. Si astfel am degustat: salata cu tofu, tofu picant, noodles cu sos de soia, dressinguri de salate + marinade, marinada pentru carne sau pentru legume la gratar, Prajitura cu lapte de soia si crema de
vanilie cu lapte de soia.Taiteii de orez asezonati cu tofu simplu si tofu afumat, alaturi de alte ingrediente, au fost preferatii mei.
Daca imi aduc bine aminte, Marius a spus ca nu a fiert taiteii, ci i-a lasat 15 minute in apa rece. In wok a incins putin ulei, a pus apoi pasta de curry, ciuperci shitake, un praf de ardei rosu iute tocat, seminte de susan, sos de soia, frunze de ceapa verde si la final tofu (simplu si afumat). Totul a fost tras in wok pret de cateva secunde, iar la final au fost adaugati taitetii de orez. Nu va puteti imagina ce deliciu a iesit!
Taitei de orez cu tofu |
Noodles cu sos de soia
Ingrediente:
- Noodles de orez
- Tofu Inedit afumat si cu chimen
- ulei de floarea soarelui
- ceapa verde
- mange-tout
- ghimbir
- ardei iute
- curry paste/praf
- sos de soia Inedit
- sweet chilli sauce
- lime
- coriandru
Puneti noodles-ii in apa rece la inmuiat. Tocati ceapa verde - separat partea alba de partea verde. Ideal e sa nu folositi partea mediana (alb-verzuie) pentru ca uneori e mai atoasa.
Incalziti uleiul rapid la foc mare.
Puneti in el curry-ul - de preferat pasta, daca nu aveti, puteti pune si pudra - ghimbirul si albul de la ceapa. Aruncati si mange-tout inauntru (sau inlocuiti-l cu pastai verzi). Puneti sos de soia dupa gust, apoi tofu. Agitati un pic, apoi aruncati noodles-ii inauntru. Agitati puternic wok-ul.
Puneti sosul sweet chilli, zeama de lime si coditele de ceapa.
Aseazati pe platoul de servire si aruncati frunze de coriandru pe deasupra.
Serviti cald.
Tofu picant |
Tofu picant
Ingrediente:
- Ulei de nuca, alune, susan - in ordinea asta. Ideal e cel de nuca
- tofu Inedit cuburi
- garlic&chilli sauce
- ceapa rosie
- ardei rosu
- ardei iute
- usturoi
- apa fierbinte
- otet de vin alb
- zahar brun
- faina de orez
Incalziti un wok. Puneti uleiul in el si asteaptati sa se incalzeasca. Cand e fierbinte, puneti in el (in ordinea asta): sosul chilli&garlic, usturoiul si apoi ardeiul
iute.
Aruncati apoi ceapa rosie taiata felii, ardeiul rosu gras (sau Kapia).
Puneti cuburile de tofu. In tot acest timp agitati bine.
Cand
se rumeneste tofu un pic (extrem de putin) puneti un shot de apa fierbinte, otetul
(1 lingura), zaharul brun si faina de orez. Agitati bine. Se formeaza un sos gros
care inglobeaza toate aromele si ramane lipit de cuburile de tofu si de legume.
Se serveste cald.
Salata cu tofu |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Leave a comment